A hazai utazók is egyre tudatosabban választanak fenntartható úticélt

2023. 04. 17., 15:21

A fiatalabb korosztályok több mint 70 százaléka, az idősebbek 80 százaléka már a fenntartható szolgáltatásokat keresi, a különbségek elsősorban a büdzsé tervezésében jelentkeznek – olvasható az Innotime Hungary Kft. felmérésében.

A kutatásban részt vevők válaszai alapján a 18-25 éves korosztály fókuszál legkevésbé fenntartható szolgáltatásokra: 32 százaléka ugyan mindenképp előnyben részesíti a fenntartható módon működő szolgáltatókat, azonban 37 százalék csak akkor, ha árban nem sokkal drágábbak ezek a szolgáltatások, így összeségében a válaszadók 69 százaléka törekszik valamilyen szinten a fenntarthatóságra.

A 26-35 évesek körében a válaszadók 29 százaléka részesíti mindenképpen előnyben a fenntartható módon működő szolgáltatókat, 42 százalékuk pedig akkor, ha nem sokkal kell többet fizetniük a fenntartható programokért, így a válaszadók 71 százaléka foglalkozik ezzel a kérdéssel az úticél kiválasztása során.

A 36-45 évesek körében is jellemző az árérzékenység: ugyan a válaszadók 74 százaléka számára fontos a fenntarthatóság, azonban mindösszesen 29 százalékuk választja mindenképp a fenntartható módon működő szolgáltatókat, 45 százalék pedig csak akkor, ha nem jön ki drágábban a pihenés, ha ilyen szolgáltatásokat választanak. 

Sokkal tudatosabban választanak fenntartható úticélokat a 46-65 év közöttiek, akiknek már a 36 százaléka nyilatkozta azt, hogy mindenképp törekszik a fenntartható programok kiválasztására, míg 43 százalékuk számára pénztárca függő, hogy milyen szolgáltatásokat vesznek igénybe.

A 65 év felettiek körében azokat kérdezte meg a cég, akik rendszeresen utaznak. Ennek a körnek az 54 százaléka mindenképp előnyben részesíti a fenntartható módon működő szolgáltatókat, 29 százalék pedig akkor, ha árban nem sokkal drágábbak.

A fenntarthatóságra törekvés ugyanakkor még csak kis mértékben jelenik meg az utazási eszközök kiválasztásában: a válaszadók 74 százaléka saját autóval indul nyaralni, pihenni, s a desztináción belüli közlekedéshez is csak a válaszadó 33 százaléka választja a helyi közösségi közlekedést.

Mára már elvárás, hogy az attrakciók fenntartható módon működjenek

A cég egyik most zajló kutatásában azt is vizsgálja, hogy az örökségturisztikai programhelyszínek esetében mennyire elvárás a vendégek részéről a fenntarthatóság. A kutatás ugyan még nem zárult le, de a válaszokból már jól körvonalazódik, hogy a válaszadók több mint a fele igényli, hogy a múzeumokban, kastélyokban, látogatóközpontokban megvalósuljon a szelektív hulladékgyűjtés, s a válaszadóknak mintegy 47 százaléka azt is, hogy a kiállítási eszközök energiatakarékosak legyenek. A válaszadók 41 százaléka nyilatkozta azt, hogy azt is elvárja, hogy a létesítmények folyamatosan kommunikálják is a környezeti, társadalmi, gazdasági fenntarthatóságért végzett munkájukat.

A kutatásokból kiderült: a digitális értékesítési platformok elterjedésével egyre többen igénylik a helyszíni, papír alapú jegyértékesítés helyett a környezettudatosabb e-jegyeket, mindkét kutatás szerint a válaszadók mintegy 70 százaléka számára fontos, hogy elérhető legyen az online jegyvásárlás lehetősége.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS