Kína hadat üzenhet a Windowsnak

2019. 06. 04., 11:00

A katonai számítógépeket saját fejlesztésű operációs rendszerre akarják átállítani Kínában.

Kína olyan operációs rendszerrel akarja erősíteni számítógépes hálózatát, amelyet a katonaság rendszereire telepítene. Azt tervezi, hogy a Windowst saját fejlesztésű platformra cseréli, mert így könnyebben megakadályozhatja a külföldről indított hekkertámadásokat – írja a Computerworld.

A Windowsról áttérők általában a Linuxot választják, de a kínai vezetők nem akarnak nyílt forrásút platformot.

Helyette olyan kínai fejlesztésű operációs rendszert szeretnének, amelyet a hatóságok száz százalékosan ellenőrizhetnek.

Noha a bejelentést hivatalosan még nem erősítették meg, senkit se lepne meg, ha Kína tényleg faképnél hagyná a Windowst. Az ország hálózati nagyhatalom akar lenni, és igyekszik megszabadulni a külföldi országokban fejlesztett szoftverektől.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS