Goldman Sachs: női vezetők nélkül ez nem fog menni!

2020. 01. 30., 17:30

A világ egyik legnagyobb befektetési bankja, a Goldman Sachs bejelentette, hogy nem lesz elsődleges részvénykibocsátás azoknál a cégeknél, ahol nem ül legalább egy nő a vezetőségben.

David Solomon, a Goldman Sachs vezérigazgatója a CNBC-ben adott interjújában elmondta, elesnek az elsődleges kötvénykibocsátástól azok a cégek, ahol a vezetőség kizárólag férfiakból áll – olvasható a Forbes.hu-n.

Solomon a döntést azzal indokolta, hogy az elmúlt négy év tőzsdére lépéseit megvizsgálva azt látta, hogy sokkal jobban teljesítenek azok az IPO-k, ahol volt női tagja az igazgatóságnak.

Ezért 2020. július elsejétől minden olyan amerikai és európai cég, ahol a Goldman Sachs-nek többségi befektetése van, köteles a nemi és etnikai diverzitást szem előtt tartani, ha tőzsdére lépést tervez.

A bostoni State Street befektetési bank már 2017-ben elindította „Fearless Girl” nevű kampányát, hogy női vezetők kinevezésére buzdítsa a vállalatokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS