Fiatal vállalkozókra bíznák Afrika gazdaságának fejlesztését

2019. 08. 08., 11:45

A fiatal afrikai vállalkozókat arra buzdítják, hogy befektetéseikkel aknázzák ki a kontinensben rejlő potenciált. A javaslat a nemrég végződött Tony Elumelu vállalkozófórumon hangzott el a nigériai Abujában.

„Az emberek ma már tudják, hogy ami Afrikában történik, az nem marad Afrikában, hanem máshol is megtörténhet. Ha valahol szegénység van, az mindenkire veszélyt jelent. Ha megoldást találunk erre, akkor az egész világnak jobb lesz” – mondta a fórumon a névadó vállalkozó, Tony Elumelu, akit az Euronews idéz.

„Képesnek kell lennünk étellel ellátni a kontinens lakóit. Be kell fektetnünk a mezőgazdasági vállalkozásokba, hogy az utánunk következő generációnak jobb élete legyen. Ha a mezőgazdaságot modernizáljuk, több százmillió fiatal lesz képes vállalkozni a szektorban” – fogalmazott Szenegál elnöke, Macky Sall az egyik panelbeszélgetésben.

A program kiválasztott vállalkozói 5000 dolláros támogatást kapnak az üzletük beindításához, és mentorok is foglalkoznak velük.

A Tony Elumelu Alapítvány négy évvel ezelőtt százmillió dollárt ajánlott fel tízezer fiatal vállalkozónak, hogy valóra tudják váltani az elképzeléseiket. Több mint kétszázezer pályázat érkezett a felhívásra, és hétezren már meg is kapták a támogatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS