Fiatal vállalkozókra bíznák Afrika gazdaságának fejlesztését

2019. 08. 08., 11:45

A fiatal afrikai vállalkozókat arra buzdítják, hogy befektetéseikkel aknázzák ki a kontinensben rejlő potenciált. A javaslat a nemrég végződött Tony Elumelu vállalkozófórumon hangzott el a nigériai Abujában.

„Az emberek ma már tudják, hogy ami Afrikában történik, az nem marad Afrikában, hanem máshol is megtörténhet. Ha valahol szegénység van, az mindenkire veszélyt jelent. Ha megoldást találunk erre, akkor az egész világnak jobb lesz” – mondta a fórumon a névadó vállalkozó, Tony Elumelu, akit az Euronews idéz.

„Képesnek kell lennünk étellel ellátni a kontinens lakóit. Be kell fektetnünk a mezőgazdasági vállalkozásokba, hogy az utánunk következő generációnak jobb élete legyen. Ha a mezőgazdaságot modernizáljuk, több százmillió fiatal lesz képes vállalkozni a szektorban” – fogalmazott Szenegál elnöke, Macky Sall az egyik panelbeszélgetésben.

A program kiválasztott vállalkozói 5000 dolláros támogatást kapnak az üzletük beindításához, és mentorok is foglalkoznak velük.

A Tony Elumelu Alapítvány négy évvel ezelőtt százmillió dollárt ajánlott fel tízezer fiatal vállalkozónak, hogy valóra tudják váltani az elképzeléseiket. Több mint kétszázezer pályázat érkezett a felhívásra, és hétezren már meg is kapták a támogatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS