Bill Gates nem tapsol a TikTok-ügyletnek

2020. 08. 11., 13:00

A Microsoft egykori vezére nem rajong az üzletért, úgy látja, hogy a TokTok felvásárlása nem lesz könnyű menet volt cége számára.

A Microsoft társalapítója és egykori vezetője, Bill Gates igen veszélyesnek minősítette volt cégének a TikTokkal kapcsolatos terveit. Úgy fogalmazott, hogy az üzlet egy méregpohár a Microsoft számára – írja a Computerworld

A volt Microsoft-vezért azután kérdezték a TikTokról, hogy napvilágra kerültek a cég felvásárlási tervei, a Financial Times megszellőztette, hogy a megállapodás előkészítése már gőzerővel halad.

Tovább bonyolította a helyzetet, hogy Donald Trump amerikai elnök kijelentette: ha szeptember 15-ig a Microsoftnak nem köti meg az üzletet, betiltja a TikTokot.

A TikTok megszerzésével a Microsoft meghatározó pozíciót szerezhet magának a közösségi médiában. Gates tart a felvásárlástól, és a megállapodás megkötéséig már csak bő egy hónap áll rendelkezésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS