Bill Gates nem tapsol a TikTok-ügyletnek

2020. 08. 11., 13:00

A Microsoft egykori vezére nem rajong az üzletért, úgy látja, hogy a TokTok felvásárlása nem lesz könnyű menet volt cége számára.

A Microsoft társalapítója és egykori vezetője, Bill Gates igen veszélyesnek minősítette volt cégének a TikTokkal kapcsolatos terveit. Úgy fogalmazott, hogy az üzlet egy méregpohár a Microsoft számára – írja a Computerworld

A volt Microsoft-vezért azután kérdezték a TikTokról, hogy napvilágra kerültek a cég felvásárlási tervei, a Financial Times megszellőztette, hogy a megállapodás előkészítése már gőzerővel halad.

Tovább bonyolította a helyzetet, hogy Donald Trump amerikai elnök kijelentette: ha szeptember 15-ig a Microsoftnak nem köti meg az üzletet, betiltja a TikTokot.

A TikTok megszerzésével a Microsoft meghatározó pozíciót szerezhet magának a közösségi médiában. Gates tart a felvásárlástól, és a megállapodás megkötéséig már csak bő egy hónap áll rendelkezésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.
2022-05-21 15:38:11
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2022. május 20-án tartotta a kamarai választásokat, amelyen kimagaslóan sokan, az előzetes, nem hivatalos adatok szerint mintegy 79 ezren adták le voksukat. A részvétel közel kétszer akkora volt, mint a legutóbbi, 2017. évi kamarai választásokon.
2022-05-21 13:36:30
Javult a magyarok jövedelmi helyzete az idei első negyedévben a járvány legsúlyosabb időszakához képest, a kedvezőbb összkép ellenére azért sokan vannak, akik még hátrányban vannak, derül ki a K&H biztos jövő index – negyedéves rendszerességgel készülő – reprezentatív felméréséből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS