Több ügyfelet szeretne? Nézzen szét az irodájában!

2021. 08. 28., 11:00

Az egyedi arculat hozzájárul ahhoz, hogy cége kitűnjön a tömegből, a konkurenciától megkülönböztesse magát, és megfogó stílusával maradandó, kellemes emléket hagyjon ügyfeleiben – olvasható az ugyfelgyar.hu friss blog bejegyzésében.

Három másodperc, és már ki is alakult az első benyomás. Nincs második lehetőség. Ez egy egyszeri és megismételhetetlen hatás. Az első tekintettel kell szimpátiát és bizalmat generálni. És nem csak két ember megismerkedésénél van ez így.

A rokonszenv kiváltásával kapcsolatos szabályokat a vállalkozások is előszeretettel alkalmazzák. Számos cég hatalmas összegeket költ arra, hogy egységes és megnyerő arculata legyen.

De mire mehetünk néhány logós bögrével, mutatós névjegykártyával, dizájnos hírlevéllel?

Beszélhetünk mikrovállalkozásról vagy multinacionális nagyvállalatról, mindenhol egyaránt fontos, hogy jól megtervezett koncepciók mentén legyen kidolgozva a cég arculata. Ugyanis egy rendezett, letisztult, színekben és stílusban a céghez idomuló iroda vagy weboldal jóérzést kelt, mind a potenciális munkavállalókban, mind az ügyfelekben. Ezáltal már az első pillanatban azt érezhetik, hogy részesei akarnak lenni a cégnek, mert biztosan minőségi terméket vagy szolgáltatást kapnak.

Az egyedi arculat hozzájárul ahhoz, hogy kitűnjön a tömegből, a konkurenciától megkülönböztesse magát, és megfogó stílusával maradandó, kellemes emléket hagyjon ügyfeleiben.

Ön is biztosan járt már olyan cégnél, ahova, amint belépett egyből, megmagyarázhatatlanul pozitív közérzete támadt. Érezte, hogy professzionális, megbízható környezetben van, és nem volt Önben egy szemernyi kétség sem afelől, hogy azt fogja kapni, amit vár. Ez a vállalat átgondolt, jól felépített arculattal bírt.

A céges arculat kiépítéséhez az online és offline megjelenésben is egyező stílusjegyekre van szükség.

Az egységes kép csak úgy alakítható ki, ha minden felületen az arculati kézikönyv szerint jelenik meg a vállalat. Ehhez hozzájárul a honlap, a reklámbannerek, a közösségi felületek, a céges autó, az iroda, de még a mappák, a tollak vagy a levélpapírok is.

Az arculattervezés során a színeknek is igen jelentős szerepe van, hiszen minden árnyalat jelentéssel bír. Eláruljuk, hogy mi sem csak úgy találomra választottuk a türkizt. A tenger színeiből, a zöld és a kék elegyéből összetevődő türkiz magában foglalja a kék nyugalmát és a zöld harmóniáját. Mi ezt a kiegyensúlyozottságot szeretnénk közvetíteni ügyfeleink felé.

Hiába van szakmailag a toppon, ha nem tudja eladni magát!

Lehet az Ön cége a legjobb a szakmában, ha házi készítésű, összedobott weboldallal, kaotikus irodával várja potenciális partnereit, biztosan komolytalan vállalkozás benyomását fogja kelteni. Sem a munkavállalókat, sem az ügyfeleket nem fogja tudni meggyőzni kompetenciáiról. Elsőre mindenki az alapján ítélkezik, ami vizuálisan elé tárul.

Több ügyfélre és profibb kollégákra vágyik? Mindehhez az olyan jelentéktelennek tűnő dolgok, mint a logó, a színek, a motívumok, a céges arculat összes eleme hozzá tehet! Ne csak szakmailag fejlessze cégét, hanem eladhatósági szempontból is, hiszen enélkül lehetetlen érvényesülni a piacon!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-10 08:13:00
A 2013 óta futó kezdeményezés elsősorban bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását, ami érdemben segíti elő a fiatalok munkatapasztalat szerzését. Idén nyáron 3,5 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a jogosultak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS