Generációs kihívások a marketingben

Generációs kihívások a marketingben
2022. 12. 28., 15:17

A Z generáció ingerküszöbét egyre nehezebb feladat átütni, főleg a digitális térben. A naponta változó digitális platformok és szokások mellett nem elegendő a hagyományos marketingeszközök használata, a trendeket nekünk kell alkotnunk. A Lounge Group által készített esettanulmányból kiderül, hogy milyen módszereket és eszközöket érdemes ma használni arra, hogy a fiatalokat aktivizálni tudjuk és kialakítsunk egyfajta engagementet velük.

A minket körülvevő hektikus világ és a válságos, turbulens időszak, mint mindent, úgy a marketing- és reklámszakmát is változásra kényszeríti. Vannak, akik behúzzák a féket, megvágják a büdzséket. Sokan viszont pont ezt a lehetőséget kihasználva hódítanak meg olyan célcsoportokat, amelyeket eddig nem igazán értek el.

„Fontosnak tartom a házon belüli szakmai, személyes képzéseket, fejlesztéseket, mivel az ügyfelek felé is így tudjuk biztosítani a szakmai biztonságot. Ennek része az is, hogy akár úttörőként hozzunk be nemzetközi szinten már használt módszereket. A célcsoporton felül az eljuttatni kívánt üzenet típusától és hangvételétől, a kreatív minőségétől és platformspecifikus mivoltától, valamint számos más tényezőtől is függ a hirdetésünk hatékonysága. Ezért is örülök annak, hogy az elsők között használtuk a TikTok #challenge megoldást, amely a STABILO Színezz szavakkal kampányában a VALMAR duóval együttműködve nemcsak az elvárt elérési és image teljesítményt múlta felül, de a sales adatokban is komoly eredményeket generált. Ezért készítettük az esettanulmányt a szakmának, amelyben a módszertan mellett a kampány eredményeit is megosztjuk” – mondta Tóth Adrienne, a Lounge Group digital & performance csapatvezetője.

Hidvégi Krisztina, a cégcsoport médiaigazgatója kiemelten fontosnak tartja a tudásmegosztást és a szakmai párbeszédet: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy kreatív, újszerű kampányt tudhatunk magunk mögött, és fontosnak tartom azt is, hogy megosszuk a szakmával tapasztalatainkat, ezzel is új ötleteket adva egymásnak. Bízom benne, hogy az általunk készített esettanulmányból sokan merítenek majd új ötleteket, és azokat felhasználva érnek el eredményeket. Sok fórumon el szoktam mondani, hogy ebben a kiszámíthatatlan időszakban támogassuk egymást azzal, hogy megosztjuk sikereinket, tudásunkat és erősítjük a párbeszédet a marketingszakmában.”

A teljes publikáció ezen a linken érhető el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS