Generációs kihívások a marketingben

Generációs kihívások a marketingben
2022. 12. 28., 15:17

A Z generáció ingerküszöbét egyre nehezebb feladat átütni, főleg a digitális térben. A naponta változó digitális platformok és szokások mellett nem elegendő a hagyományos marketingeszközök használata, a trendeket nekünk kell alkotnunk. A Lounge Group által készített esettanulmányból kiderül, hogy milyen módszereket és eszközöket érdemes ma használni arra, hogy a fiatalokat aktivizálni tudjuk és kialakítsunk egyfajta engagementet velük.

A minket körülvevő hektikus világ és a válságos, turbulens időszak, mint mindent, úgy a marketing- és reklámszakmát is változásra kényszeríti. Vannak, akik behúzzák a féket, megvágják a büdzséket. Sokan viszont pont ezt a lehetőséget kihasználva hódítanak meg olyan célcsoportokat, amelyeket eddig nem igazán értek el.

„Fontosnak tartom a házon belüli szakmai, személyes képzéseket, fejlesztéseket, mivel az ügyfelek felé is így tudjuk biztosítani a szakmai biztonságot. Ennek része az is, hogy akár úttörőként hozzunk be nemzetközi szinten már használt módszereket. A célcsoporton felül az eljuttatni kívánt üzenet típusától és hangvételétől, a kreatív minőségétől és platformspecifikus mivoltától, valamint számos más tényezőtől is függ a hirdetésünk hatékonysága. Ezért is örülök annak, hogy az elsők között használtuk a TikTok #challenge megoldást, amely a STABILO Színezz szavakkal kampányában a VALMAR duóval együttműködve nemcsak az elvárt elérési és image teljesítményt múlta felül, de a sales adatokban is komoly eredményeket generált. Ezért készítettük az esettanulmányt a szakmának, amelyben a módszertan mellett a kampány eredményeit is megosztjuk” – mondta Tóth Adrienne, a Lounge Group digital & performance csapatvezetője.

Hidvégi Krisztina, a cégcsoport médiaigazgatója kiemelten fontosnak tartja a tudásmegosztást és a szakmai párbeszédet: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy kreatív, újszerű kampányt tudhatunk magunk mögött, és fontosnak tartom azt is, hogy megosszuk a szakmával tapasztalatainkat, ezzel is új ötleteket adva egymásnak. Bízom benne, hogy az általunk készített esettanulmányból sokan merítenek majd új ötleteket, és azokat felhasználva érnek el eredményeket. Sok fórumon el szoktam mondani, hogy ebben a kiszámíthatatlan időszakban támogassuk egymást azzal, hogy megosztjuk sikereinket, tudásunkat és erősítjük a párbeszédet a marketingszakmában.”

A teljes publikáció ezen a linken érhető el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 20:09:46
A SkillX szeptember végén tartott szakmai rendezvényén mutatták be a cég legfrissebb kutatásának eredményeit. Az eseményen szóba került több olyan aktuális kérdés is, amelyek jelentősen befolyásolhatják a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet, a munkavállalói fejlődést, valamint a céges munkaerő-kiválasztási folyamatokat és a munkaerő megtartását.
2023-10-03 19:39:42
A Magyar Bankszövetség elkötelezett Magyarország pénzügyi stabilitása, a gazdaságfejlesztési megoldások támogatása és a gazdasági verseny élénkítése iránt – hangsúlyozta a bankszövetség, reagálva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önkéntes kamatplafon bevezetéséről szóló felhívására.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS