Újabb lehetőséggel csalogatnak a cégek Szlovákiában

2020. 02. 13., 19:45

A munkaerőhiány miatt a cégek a nagyobb fizetés mellett egyre több béren kívüli juttatással igyekeznek magukhoz csalogatni az alkalmazottakat Szlovákiában. Látványosan megugrott azon cégek száma is, amelyek az alkalmazottaiknak lehetővé teszik, hogy a magánhívásaikat is a céges telefonjukon intézzék.

„Míg 2015-ben a szlovákiai alkalmazottak alig 19 százaléka használhatta a céges mobilját magánhívásokra is, tavalyra az ilyen alkalmazottak aránya meghaladta a 26 százalékot” – nyilatkozta az Új Szónak Nikola Richterová, a Profesia.sk munkapiaci portál elemzője.

Richterová szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a céges mobil használatát magáncélokra leginkább a pozsonyi munkáltatók teszik lehetővé.

Pozsony megyében az alkalmazottak csaknem harmada élhet ezzel a lehetőséggel, míg Eperjes megyében nem egész 20, Nyitra megyében pedig a 21,6 százalékuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS