További segítséget nyújt a bajba jutott vállalkozóknak a kormány Romániában

2020. 04. 02., 11:30

Számos ponton egyszerűbbé tette a bajba jutott vállalkozók életét a román kormány a gazdasági mentőcsomag módosításával.

Egyszerűsítette az Orban-kabinet a koronavírus-járvány által okozott válság miatt kidolgozott gazdasági mentőcsomagját – írja a Krónika.

Eltörölték a két kategóriát azon cégek esetében, amelyek élhetnek a kényszerszabadság lehetőségével, tehát már nincs semmi különbség azon vállalkozások között, amelyeknek a katonai rendelet következtében teljesen fel kellett függeszteniük a tevékenységet, és azok között, melyeknek a járványhelyzet miatt visszaesett a forgalmuk.

Már nincs szükség a sürgősségi helyzetre vonatkozó tanúsítványra. A kényszerszabadság állami finanszírozásának igénylésére a megyei munkaerő-ügynökségekhez elektronikus postán kell beküldeni egy kérést, a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak névsorát.

A 30 napos fizetési határidőt 15 napra csökkentették, tehát a kérés benyújtása után 15 napon belül a munkaadó megkapja a pénzt, amit három napon belül ki kell fizetnie az alkalmazottaknak.

Arra is van lehetőség, hogy az a cég, melynek van erre pénze és jóindulata, a 75 százalékos bért megelőlegezze az alkalmazottainak, majd utólag „összezárja” a könyvelésben a hitelezést az állami támogatással.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS