Több turista érkezett tavaly nyáron Erdélybe

2020. 01. 10., 13:30

Tovább nőtt az erdélyi turizmus, a 2019-es nyári (május–októberi) turisztikai szezonban, Erdélyben a turistaérkezések száma 3,1 százalékkal, a vendégéjszakáké 4,8 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

A növekedés üteme enyhén meghaladja az országos átlagot (3,1 százalék, illetve 4,6 százalék). Ugyanebben a periódusban a turisztikai szálláshelyek kihasználtsága 37 százalékos volt, amely 2,6 százalékpontos javulást jelent az előző évhez viszonyítva – írja a Krónika.

Ebben az időszakban 10,2 százalékkal több turista érkezett, és 9,9 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak Székelyföldön.

Hasonlóan kimagasló növekedést regisztráltak az észak-erdélyi régióban is (6,9 százalék, illetve 13,3 százalék). Egy turista átlagosan 2,2 napot töltött el egy erdélyi szálláshelyen a nyári időszakban. Országos összehasonlításban Erdély a romániai turistaérkezések és vendégéjszakák kétötödét adta (42,8 százalék és 38,8 százalék).

Az erdélyi szálláshelyek kapacitáskihasználtsága a nyári szezonban 37 százalékos volt, amely enyhén elmarad az országos értéktől (40,2 százalék), viszont 2,6 százalékponttal magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS