Tetszik Erdély a francia turisztikai szakembereknek

2019. 08. 22., 10:15

Egyre több erdélyi helyszín kerül fel a nemzetközi turisztikai térképre. Bár az érdeklődés nő, az infrastruktúra és a turisztikai szolgáltatások terén még bőven van pótolni való.

Érezhetően nő azon külföldiek száma, akik Erdélyben szeretnének kikapcsolódni. Már nemcsak Kolozsváron és Brassóban, más városokban is egyre gyakrabban lehet külföldi turistacsoportokkal találkozni – írja a Krónika.

Legutóbb a gyulafehérvári várra és a Szent Mihály-székesegyházra figyeltek fel a Guide Michelin szakemberei. A világ legjobb éttermeit rangsoroló Vörös Könyv mellett a francia kiadó egy Zöld Könyvet (Guide Vert Michelin) is megjelentet, melyben turisztikai célpontokat ajánl. Az útikalauz több mint egymillió példányban jelenik meg, a világ 38 országában olvasható.

Így nem kis hozadéka van annak, ha felfigyelnek egy-egy helyszínre a francia szakemberek, és az sem mellékes, hogyan rangsorolják.

A Guide Michelin nem szórja a csillagokat, a mintegy 200 romániai helyszín közül csupán 17 kapta meg a maximális minősítést. A moldvai kolostorok mellett többek között a bukaresti falumúzeum és a transzfogarasi út nyűgözte le a francia utazókat, de három csillagot kapott Máramaros (a fotón), Nagyszeben és a prázsmári szász erődtemplom is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS