Szlovákiában is komoly bajban az idegenforgalom

2020. 06. 04., 14:30

A szlovákiai idegenforgalmat idén már a gyors határnyitás sem mentheti meg – állítja a Szlovák Idegenforgalmi Szövetség.

„Örvendetes, hogy szerdától tovább enyhítttek a járványügyi intézkedéseken, megnyílhattak a fitnesztermek, a wellness-szolgáltatások, kaszinók és a fürdők is, amelyek több turistát vonzanak majd a szállodákba” – nyilatkozta Marek Harbuľák, a Szlovák Idegenforgalmi Szövetség (ZCR) elnöke, akit az Új Szó idéz.

A szlovákiai idegenforgalom számára a járványellenes intézkedések feloldása sem jelent garanciát arra, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba. Harbuľák szerint az idegenforgalmi szolgáltatások iránt a járvány kitörése előtti időszakhoz képest továbbra is alacsony a kereslet, és látványos javulásra az idei év végéig nem is számíthatnak.

Még azokban a szállodákban is, amelyek az elmúlt időszakban elsőként nyitottak, a foglaltság nagyjából 10 százalék körül mozog, és egyelőre a nyári hónapokra sem foglaltak le sok szobát.

„Annak ellenére, hogy az idegenforgalom azon ágazatok közé tartozik, amelyekben a koronavírus-járvány a legnagyobb pusztítást okozta, az ágazatban működő vállalkozások több mint 20 százaléka nem jutott hozzá az állami támogatásokhoz” – mondta Harbuľák.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS