Péntektől magasabb lesz a benzin jövedéki adója Szerbiában

2019. 01. 30., 11:02

Szerbiában a drága benzin péntektől a jövedéki adó emelése után még drágább lehet.

Péntektől a szerb kormány új jövedéki adóilletékei lépnek érvénybe: az ólommentes benzinre kirótt adó 1,10 dinárral növekszik és 56,04 dinárt tesz ki, a dízel esetében 1,13 dinárral lesz magasabb, ez 57,63 dinárt jelent, 0,86 dinárral növelik az autógáz esetében is az illetéket, amely így 43,76 dinár lesz – írja a Magyar Szó.

A Szerbiai Kőolajipari Vállalatok Egyesületénél közölték, hogy a növekedés kihat a beszállítókra és a feldolgozókra is, az üzemanyag előállításának a költségei azonnal növekednek majd.

Nem tudni, hogy mennyivel lesz drágább a benzinkutakon az üzemanyag, de bizonyos áremelkedésre számítani lehet.

A régióban Albániát leszámítva, Szerbiában a legdrágább a benzin. Az itteni átlagos ár 1,213 euró, ettől magasabbat csak Tirana produkál 1,4 euróval.

Változás a régióban, hogy nem Bosznia-Hercegovinában a legolcsóbb az üzemanyag, Bulgária és Macedónia kínálja a legkedvezőbb árakat: az előző országban a benzin 28,58 dinárral olcsóbb, Macedóniában a dízel 46,26 dinárral olcsóbb, mint Szerbiában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS