Péntektől magasabb lesz a benzin jövedéki adója Szerbiában

2019. 01. 30., 11:02

Szerbiában a drága benzin péntektől a jövedéki adó emelése után még drágább lehet.

Péntektől a szerb kormány új jövedéki adóilletékei lépnek érvénybe: az ólommentes benzinre kirótt adó 1,10 dinárral növekszik és 56,04 dinárt tesz ki, a dízel esetében 1,13 dinárral lesz magasabb, ez 57,63 dinárt jelent, 0,86 dinárral növelik az autógáz esetében is az illetéket, amely így 43,76 dinár lesz – írja a Magyar Szó.

A Szerbiai Kőolajipari Vállalatok Egyesületénél közölték, hogy a növekedés kihat a beszállítókra és a feldolgozókra is, az üzemanyag előállításának a költségei azonnal növekednek majd.

Nem tudni, hogy mennyivel lesz drágább a benzinkutakon az üzemanyag, de bizonyos áremelkedésre számítani lehet.

A régióban Albániát leszámítva, Szerbiában a legdrágább a benzin. Az itteni átlagos ár 1,213 euró, ettől magasabbat csak Tirana produkál 1,4 euróval.

Változás a régióban, hogy nem Bosznia-Hercegovinában a legolcsóbb az üzemanyag, Bulgária és Macedónia kínálja a legkedvezőbb árakat: az előző országban a benzin 28,58 dinárral olcsóbb, Macedóniában a dízel 46,26 dinárral olcsóbb, mint Szerbiában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS