Öt év alatt 60 százalékkal nőttek a különleges nyugdíjakra fordított kiadások Romániában

2021. 02. 03., 17:30

A 2016–2020-as időszakban 60 százalékkal nőttek a különleges nyugdíjakra fordított kiadások Romániában olyan körülmények között, hogy a legkisebb fizetések adója az egyik legmagasabb az Európai Unióban.

Claudiu Năsui román gazdasági miniszter aFacebook-oldalán a különleges nyugdíjak eltörlésének fontosságáról, valamint arról, hogy csökkenteni kell a legkisebb fizetések adóját – írja a Krónika.

„A nyugdíjak összege szédületes, irigylésre méltó még a világ leggazdagabb országaiban élők számára is: havi 78 000 lej, vagyis havi 16 000 euró” – adott hangot felháborodásának a miniszter.

Eközben – tette hozzá – a legkisebb fizetések adója Romániában a legmagasabb uniós összevetésben. Romániában a legnagyobb a szegénység azok körében, akik alkalmazásban állnak, vagyis dolgoznak, de szegények maradnak.

Claudiu Năsui leszögezte: a különleges nyugdíjjakkal nem tud egyetérteni, azok ugyanis „abból a pénzből származnak, amit az állam tőlünk vesz el, vagyis az általunk adókra, illetékekre befizetett összegekből”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS