Nagyszebben a legjobbak közé szeretne kerülni

2021. 01. 21., 13:00

Nagyszebent is jelölték a legjobb 20 európai utazási célpont listájára, a végső rangsor szavazással dől el.

Ez már a második egymást követő év, hogy a város polgármesteri hivatala fontosnak tartotta Nagyszeben jelölését a rangos európai listára – írja a Krónika

A népszerűsítő anyagban a város történelmi központját, a szabadidős tevekénységeket, a régió gasztronómiáját és a környéken található túrázási lehetőségeket hangsúlyozták.

„A koronavírus elleni oltás megjelenése reményt ad arra, hogy hamarosan újraindul a mobilitás, a turisztikai célú is. Ezért fel kell készülnünk a polgárok védelmében foganatosított intézkedések által sújtott szebeni idegenforgalom újraindítására” – nyilatkozta a polgármester.

Nagyszeben mellett olyan városok kerültek fel a listára, mint Bécs, Párizs, Róma, Firenze, Lofoten (Norvégia), Gent (Belgium), Cornwall (Nagy-Britannia), Dordogne (Franciaország), Kappadókia (Törökország), Kotor (Montenegró), Soca (Szlovénia), Braga (Portugália), Tübingen (Németorzság), a Kanári-szigetek (Spanyolország), Capri (Olaszország) és Kefaloniá (Görögország).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS