Megcélozták a 653 eurós minimálbért Szlovákiában

2019. 10. 18., 11:45

2021-től megváltozik a minimálbér meghatározásának módszere Szlovákiában. A minimálbér két éven belül meghaladhatja a 650 eurót is.

A minimálbérrel kapcsolatos törvénymódosítás nem teljesen szünteti meg a régi rendszert. Továbbra is érvényben lesz, hogy a szociális partnerek – vagyis a munkáltatókat és a munkavállalókat képviselő szervezetek – július 15-ig tárgyalhatnak a minimálbér összegéről – írja az Új Szó.

2021-ben a minimálbér összege a 2019-es átlagbérhez igazodna. A pénzügyminisztériumhoz tartozó Pénzpolitikai Intézet előrejelzése szerint a 2019-es bruttó átlagbér elérheti az 1088 eurót. Ha ez bekövetkezik, akkor a minimálbér összege két év múlva 653 euróra nő.

Ján Richter munkaügyi miniszter a jövő évre 580 eurós minimálbért javasol, vagyis az ideihez képest egy 60 eurós emelésről van szó. Jövőre azonban már a képlet segítségével határoznák meg az összeget, így a gazdasági előrejelzések szerint 2021-ben a minimálbér meghaladhatja a 650 eurót is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS