A Szatmári Termék nevű projekt nemcsak a helyi termelőket és azok termékeit népszerűsíti: célja erősíteni a lokálpatriotizmust, ezáltal hozzájárulva Szatmár megye gazdasági életének fejlődéséhez – mondta Kovács Beáta programvezető.
A jövőben is rendszeresen meg kívánják szervezni a nagy sikernek örvendő szatmári termékek vásárát – írja a Krónika.
Kovács Beáta projektvezető elmondta: a megyében rengeteg olyan termelő munkálkodik, akiktől minőségi termékeket lehet beszerezni.
A minőségi szatmári termékek megismertetése szerteágazó. Például a szatmári termék karavánja keretében házhoz „mennek” a termékek.
„A szatmári termékek karavánjával a célunk a helyi termelők bemutatása és népszerűsítése nagy célcsoportok számára. Maga a karaván egy olyan átalakított gépjármű, melyet díjmentesen a helyi termelők rendelkezésére bocsátunk. Az autóban egyszerre két termelő dolgozik” – fogalmazott a projektvezető.
A lakosok tavasztól őszig élvezhetik a karaván által nyújtott lehetőségeket.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.