Erdélyi fiatalok találmánya segíti az otthoni munkavégzést

2020. 03. 20., 13:15

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett szükségállapot ideje alatt egyre többen végeznek otthonukból távmunkát. Nekik nyújt ingyenes segítséget az erdélyi magyar fiatalok kezdeményezése.

Hiánypótló, Romániában egyedi internetes felületet hozott létre néhány vállalkozó kedvű erdélyi magyar fiatal, akik a koronavírus terjedése miatt kihirdetett szükségállapotra reagálva ideiglenesen ingyenessé tették szolgáltatásukat – írja a Krónika.

A Prisma Platform oldal alapvető célja, hogy lehetőséget biztosítson a távmunka megfelelő működésére olyan szervezetek és csoportok számára, amelynek tagjai nincsenek egy légtérben, mégis csapatban kell dolgozniuk.

Mint Fischer Ottó, a platform egyik megálmodója elmagyarázta, a felület biztosítja azokat a szerepeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy munkafolyamat teljes egészében átláthatóvá váljék minden alkalmazott számára.

„Főként olyan jellegű munkafolyamatoknál hasznos, ahol fontos a kommunikáció, a csapatmunka és az azon belüli feladatmegszabás. A platform több helyen is értesíti őket, ha egy munkarészt nem végeztek el időben, és segíti őket abban is, hogy milyen további teendőket kell elvégezniük az adott munkanapon.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.
2023-01-30 14:22:46
Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. két éven át zajló kutatás-fejlesztési projektjének eredménye egy hatékonyságnövelő informatikai megoldás. Ez egy olyan prediktív karbantartási eszközmonitoring rendszer, amely képes valós időben bemeneti adatokat gyűjteni, azokat továbbítani, feldolgozni, az eszközök aktuális állapotát az elvárt állapottal összehasonlítani, így a karbantartást optimalizálni.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS