Ennyivel támogatná az erdélyi reptereket a román kormány

2021. 12. 29., 09:06

Tizenkét regionális repülőtérnek, köztük 7 erdélyinek az anyagi támogatását javasolta keddi ülésén a kormány – közölte Nicolae Ciucă román miniszterelnök.

A román kormányfő szerint a repülőtereket súlyosan érintette a világjárvány okozta válság, ezért a javaslat szerint a kormány 12 regionális légikikötőnek összesen 84 millió lejes támogatást utalna ki – írja a Krónika.

A támogatásban Kolozsvár, Arad, Nagybánya, Nagyvárad, Szatmárnémeti, Marosvásárhely, Szeben, Iaşi, Craiova, Bákó, Suceava és Tulcea repülőtere részesül.

Az évi 200 ezer és 3 millió közötti utasforgalmú regionális repülőterek támogatására maximum 42 544 000 lejes, az évi 200 ezer alatti utasforgalmú repülőterek támogatására maximum 41 494 000 lejes keretösszeget hagyna jóvá a kabinet.

A javaslat szerint összesen 53 839 000 lejes finanszírozást nyújtanak a hét erdélyi repülőtérnek. A kolozsvári nemzetközi repülőtér 9 millió lejes támogatásban részesülne, a marosvásárhelyi közel 6 millió lejt kapna. A nagyváradi repülőtér 8,8, a szatmárnémeti 7, a nagybányai pedig 8,5 millió lejes finanszírozásban részesülne. A szebeni repülőtérnek 6,6 millió lejt, az aradinak 7,9 millió lejt ítélhetnek majd oda a tartalékalapból.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS