Ennyi pénz van Románia 18. repülőterének megépítésére

2020. 01. 22., 14:00

2021-ben már üzemelhet a Brassó-Vidombák nemzetközi repülőtér. Menetrend szerinti járatokat még nem jelentettek be, de az utazásszervezők úgy számolnak, hogy jövőre már mindenképp lesznek charterjáratok.

„Brassóban 2021-ben nyílik meg Románia 18. repülőtere. A létesítmény jelentős számú külföldi és hazai utazásszervezőt vonz majd, melyek még több hazai és külföldi turistát hoznak Erdélybe” – mondta Corina Martin, a Romániai Turisztikai Egyesületek Szövetségének elnöke, akit a Krónika idéz.

Úgy tűnik, minden idők legnagyobb összegét fordíthatja a légikikötő alakítására a Brassó megyei közgyűlés. A képviselő-testület legutóbbi ülésén arról döntött, hogy a nemzetközi repülőtér építésének finanszírozására fordítja költségvetés-többletének jelentős részét. Az épülő repülőtéren idén 251 millió lej értékben lesznek beruházások.

Tavaly évvégén a Brassó megyei önkormányzat számláján 209,6 millió lejes többlet szerepelt, ebből 189 millió lejt fordítanak befektetésekre.

Idén az önkormányzatnak 251,3 millió lej értékben vannak aláírt szerződéseik, ami rekordösszegnek számít a légikikötő építésének történetében. 140 millió lejbe kerül például az utasterminál kivitelezése és 60 millió lejbe a repülőtér kivilágításának megtervezésére, illetve megvalósítására.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS