Ennyi pénz van Románia 18. repülőterének megépítésére

2020. 01. 22., 14:00

2021-ben már üzemelhet a Brassó-Vidombák nemzetközi repülőtér. Menetrend szerinti járatokat még nem jelentettek be, de az utazásszervezők úgy számolnak, hogy jövőre már mindenképp lesznek charterjáratok.

„Brassóban 2021-ben nyílik meg Románia 18. repülőtere. A létesítmény jelentős számú külföldi és hazai utazásszervezőt vonz majd, melyek még több hazai és külföldi turistát hoznak Erdélybe” – mondta Corina Martin, a Romániai Turisztikai Egyesületek Szövetségének elnöke, akit a Krónika idéz.

Úgy tűnik, minden idők legnagyobb összegét fordíthatja a légikikötő alakítására a Brassó megyei közgyűlés. A képviselő-testület legutóbbi ülésén arról döntött, hogy a nemzetközi repülőtér építésének finanszírozására fordítja költségvetés-többletének jelentős részét. Az épülő repülőtéren idén 251 millió lej értékben lesznek beruházások.

Tavaly évvégén a Brassó megyei önkormányzat számláján 209,6 millió lejes többlet szerepelt, ebből 189 millió lejt fordítanak befektetésekre.

Idén az önkormányzatnak 251,3 millió lej értékben vannak aláírt szerződéseik, ami rekordösszegnek számít a légikikötő építésének történetében. 140 millió lejbe kerül például az utasterminál kivitelezése és 60 millió lejbe a repülőtér kivilágításának megtervezésére, illetve megvalósítására.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 15:10:00
A Taborfigyelo.hu adatai szerint átlagosan 10–15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai, így egy napközis tábor átlagára valamivel 50 ezer forint felett van, míg egy ottalvós táborért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetnie a családoknak; a táborok átlagárai között régiónként akár 10 százalékos eltérés is lehet.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei hegyes-erős paprikák vetőmagjait vizsgálták: a termékteszt megnyugtató eredménnyel zárult.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS