Élesítették a napszámosok online regisztrációs rendszerét Romániában

2020. 02. 18., 14:30

Okostelefonos applikáción keresztül kell 2020. február 18-tól nyilvántartásba venni az idénymunkákban foglalkoztatott napszámosokat Romániában.

Keddtől kötelező a napszámosok online regisztrációja Romániában, –már rajtra kész a nyilvántartáshoz szükséges okostelefonos alkalmazás, már csak működnie kell – írja a Krónika.

A cégek és az egyéni vállalkozók mostantól már nem használhatják az eddigi nyomtatott regisztereket, hanem az applikáción keresztül kell minden nap, a munkaidő elején nyilvántartásba venniük az aznapi munkafolyamatok során használt napszámosokat.

A munkaügyi felügyelőség már publikálta az online regiszter használati utasítását, így ha valaki elakad, útmutatót kaphat. A regiszter egyébként nagyban hasonlít az alkalmazottak nyilvántartásában használt Revisal rendszerhez, csak minden nap újra fel kell tölteni az éppen aktuális napszámosokat.

Az előírás betartásának elmulasztása akár 6000 lejes pénzbírságot is vonhat maga után. Az érintettek ugyanakkor tartanak attól, hogy a napszámosregisztert helyettesítő telefonos applikáció az első időszakban nem működik zavartalanul – mondta a Krónika megkeresésére Ördög Lajos.

A Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség vezetője szerint a vállalkozók számára nem kellene, hogy akadályt jelentsen az alkalmazás használata, hiszen „aki több napszámost foglalkoztat, biztosan tud használni egy okostelefont”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS