Élesítették a napszámosok online regisztrációs rendszerét Romániában

2020. 02. 18., 14:30

Okostelefonos applikáción keresztül kell 2020. február 18-tól nyilvántartásba venni az idénymunkákban foglalkoztatott napszámosokat Romániában.

Keddtől kötelező a napszámosok online regisztrációja Romániában, –már rajtra kész a nyilvántartáshoz szükséges okostelefonos alkalmazás, már csak működnie kell – írja a Krónika.

A cégek és az egyéni vállalkozók mostantól már nem használhatják az eddigi nyomtatott regisztereket, hanem az applikáción keresztül kell minden nap, a munkaidő elején nyilvántartásba venniük az aznapi munkafolyamatok során használt napszámosokat.

A munkaügyi felügyelőség már publikálta az online regiszter használati utasítását, így ha valaki elakad, útmutatót kaphat. A regiszter egyébként nagyban hasonlít az alkalmazottak nyilvántartásában használt Revisal rendszerhez, csak minden nap újra fel kell tölteni az éppen aktuális napszámosokat.

Az előírás betartásának elmulasztása akár 6000 lejes pénzbírságot is vonhat maga után. Az érintettek ugyanakkor tartanak attól, hogy a napszámosregisztert helyettesítő telefonos applikáció az első időszakban nem működik zavartalanul – mondta a Krónika megkeresésére Ördög Lajos.

A Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség vezetője szerint a vállalkozók számára nem kellene, hogy akadályt jelentsen az alkalmazás használata, hiszen „aki több napszámost foglalkoztat, biztosan tud használni egy okostelefont”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS