El kell terelni a Szamost, hogy New Yorkba is indulhasson járat

2022. 02. 10., 09:47

Néhány éven belül New York-i járattal is büszkélkedhet a kolozsvári nemzetközi repülőtér, ha sikerül fejleszteni a légikikötőt.

David Ciceo reptérigazgató azt mondta, hogy 2030-ig elindulhatna az első repülő New Yorkba. Ehhez meg kell hosszabbítani a kolozsvári kifutópályát, amihez el kell téríteni a Szamost. A munkálatok már a korábbi években elkezdődtek – írja a Krónika.

„A fő célkitűzés a kifutópálya 3400 méterre történő meghosszabbítása. Amint lezárul a Szamos eltérítése, és elkészül a kifutó, indul a Kolozsvár–New York-járat. Ezzel akarjuk felavatni az új kifutót. Erre 8–10 éven belül sor kerül” – idézte a sajtó a reptérigazgatót.

2035-re az éves utasforgalom elérheti a 7,5 milliót. Jelenleg viszont a koronavírus-világjárvány, illetve a pandémia terjedésének megfékezése érdekében bevezetett korlátozások miatt megcsappant az utasok száma, és az előrejelzések szerint a 2024-es lehet az első év, amikorra az utasforgalom visszatornázza magát a válság előtti szintre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS