Áprilisban rendezik meg az Újvidéki Vállalkozói Vásárt

2021. 03. 18., 13:00

A tartományi kormány és az Újvidéki Vásár új rendezvénysorozatot indít el, amelynek célja a kis- és középvállalkozók közötti információcsere és az üzleti légkör javítása.

Nenad Ivanišević tartományi idegenforgalmi és gazdasági titkár, valamint Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója együttműködési szerződést írtak alá – írja a Magyar Szó.

A megállapodás a tartományi kormány által kezdeményezett Újvidéki Vállalkozói Vásár elindítására vonatkozik. Az eseményt április 15-én és 16-án rendezik meg – tekintettel a járványügyi helyzetre – a digitális térben.

„A rendezvény célja, hogy az üzleti élet résztvevői számára biztosítsunk egy felületet, amelyen reklámozhatják magukat, információkkal gazdagodhatnak, építhetik a kapcsolataikat. A rendezvényen jelen lesznek a döntéshozók, a magán- és közszféra szereplői is annak érdekében, hogy minél konstruktívabb eszmecsere jöhessen létre – közölte Ivanišević.

Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója szerint minden igyekezet többet ér a passzivitástól. Nemcsak az Újvidéki Vásár van szorult helyzetben az elmúlt egy év során. Ez a helyzet nemcsak a régiót, hanem egész Európát, sőt, a világot is érinti, viszont semmi értelme ölbe tett kézzel ülni és várni a csodára.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS