Alig veszik észre a jövedéki adó változását Szerbiában

2020. 07. 02., 14:30

A megváltozott jövedéki adó alkalmazása idén február 1-jétől kezdődött volna, de előbb június 1-jére, majd július 1-jére halasztották annak megfizettetését Szerbiában.

Előzetes becslések szerint az adónövelés nem befolyásolja jelentősebb mértékben a termékek árát. Az alkohol és a gázolaj ára minimális mértékben módosul, az élelmiszerárakra pedig várhatóan nem lesz hatással az üzemanyag árának növekedése – írja a Magyar Szó.

A szakértők szerint az üzemanyag árának ingadozását igen nehéz pontosan kiszámolni az utóbbi hónapok hullámzó piaci árai miatt, ezért minden kijelentés elhamarkodott lehet.

A spekulációk megkezdődtek azzal kapcsolatban, mennyire befolyásolja majd az üzemanyag árának emelkedése a szállítási költségeket, és ez hogyan hat ki az alapvető árucikkek árára. A szállítók általában öt nappal előbb jelentik a változásokat, eddig azonban ilyen szándékot nem jeleztek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS