A munkanélkülieket is segíti a kormány Szerbiában

2021. 01. 18., 18:00

A koronavírus-járvány miatti gazdasági gondok gyorsabb áthidalását szolgáló idei kormányintézkedések keretében a munkanélküliek is számíthatnak egyszeri támogatásra Szerbiában.

Az álláskeresők biztosan kapnak valamilyen segélyt, a szerb pénzügyminisztérium az államfővel és a miniszterelnökkel karöltve intenzíven dolgozik a legjobb megoldás felkutatásán, számba véve a rendelkezésre álló anyagi keretet – írja a Magyar Szó.

Siniša Mali pénzügyminiszter hangsúlyozta: Szerbiában a munkanélküliségi ráta alapcsonyabb, mint a járvány előtt volt. Megerősítette, hogy minden kétséget kizáróan az állástalanoknak is a hóna alá nyúlnak, hogy enyhítsék gondjaikat. A lakosság egyéb kategóriát illetően elmondta: fontolóra vették, hogy ha szükséges lesz, valamilyen formában ismét kiutalnak segélyt.

Kormányzati illetékesek bejelentették, hogy február közepéig véglegesítik az újabb támogatási formákat, a vállalatok több mint egymillió foglalkoztatottja számára kétszer-háromszor fél minimálbért utalhatnak át a cégeknek, ami 32.000–48.000 dinár lenne.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS