A munkanélkülieket is segíti a kormány Szerbiában

2021. 01. 18., 18:00

A koronavírus-járvány miatti gazdasági gondok gyorsabb áthidalását szolgáló idei kormányintézkedések keretében a munkanélküliek is számíthatnak egyszeri támogatásra Szerbiában.

Az álláskeresők biztosan kapnak valamilyen segélyt, a szerb pénzügyminisztérium az államfővel és a miniszterelnökkel karöltve intenzíven dolgozik a legjobb megoldás felkutatásán, számba véve a rendelkezésre álló anyagi keretet – írja a Magyar Szó.

Siniša Mali pénzügyminiszter hangsúlyozta: Szerbiában a munkanélküliségi ráta alapcsonyabb, mint a járvány előtt volt. Megerősítette, hogy minden kétséget kizáróan az állástalanoknak is a hóna alá nyúlnak, hogy enyhítsék gondjaikat. A lakosság egyéb kategóriát illetően elmondta: fontolóra vették, hogy ha szükséges lesz, valamilyen formában ismét kiutalnak segélyt.

Kormányzati illetékesek bejelentették, hogy február közepéig véglegesítik az újabb támogatási formákat, a vállalatok több mint egymillió foglalkoztatottja számára kétszer-háromszor fél minimálbért utalhatnak át a cégeknek, ami 32.000–48.000 dinár lenne.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS