Nyári egyetemre várja a Szomszédok a nyugdíjasokat Veszprémben

2019. 06. 13., 08:45

Nyári szabadegyetemet szervez a nyugdíjasoknak Veszprémben az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet a Pannon Egyetemmel közösen. A premier június 26-án lesz szakmai előadással, kulturális programmal és kötetlen beszélgetéssel. A 10 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond Veszprém város polgármestere, Porga Gyula.

Újít az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet és a Pannon Egyetem. Júniusban, júliusban és augusztusban is programot szerveznek a nyugdíjasoknak a Pannon Egyetemmel közösen Veszprémben – tudta meg az Üzletem Dolgos Attilától.

A KÖZÉSZ alelnöke, az Északi Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet elnöke elmondta: a nyári szabadegyetem programját gondosan válogatták össze. Arra törekedtek, hogy sokakat érintő fajsúlyos témák mellett mindig legyen színes kulturális program is. A Nyugdíjas Egyetem gondolata jó ideje felmerült, s idén már debütál is a program.

Június 26-án Veszprémben a Pannon Egyetemen várják az érdeklődőket, akik a nyitónapon „leckekönyvet” kapnak. Akik mindhárom nyári napon (június 26., július 31., augusztus 14. ) ott lesznek a rendezvényeken, oklevelet vehetnek át, valamint részt vesznek egy nyereményjátékban.

A Nyugdíjas Egyetemet támogatja Veszprém önkormányzata. Az ünnepélyes nyitás után először Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora tart előadást „Globális éghajlatváltozás – tények és tévhitek” címmel.

A kulturális szórakoztatásról a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad műsora gondoskodik. Vidám versek, jelenetek kerülnek terítékre 20. századi klasszikusoktól – Nóti Károlytól, Rejtő Jenőtől, Heltai Jenőtől, Karinthy Frigyestől és Vadnay Lászlótól.

A szervezők úgy gondolják, hogy az egyre nagyobb számban munkát vállaló nyugdíjasok „vevők” a tartalmas kikapcsolódásra, ami találkozik a Szomszédok vezetőinek elképzeléseivel. Azt szeretnék, ha a kezdeményezésből hagyomány válna, s ehhez Veszprémben minden adott.

Az egyetemmel közös cél, hogy szeptemberben folytatódjon a kezdeményezés, és az őszi szemeszterben újabb három napon láthassák vendégül az idősebb korosztályt.

Aki kíváncsi a Nyugdíjas Egyetemre, annak csupán regisztrálnia kell a Szomszédok weboldalán – a részvétel díjmentes. Fontos tudni, hogy mindhárom szabadegyetemi nap előtt külön-külön lehet majd jelentkezni.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS