Nyári egyetemre várja a Szomszédok a nyugdíjasokat Veszprémben

2019. 06. 13., 08:45

Nyári szabadegyetemet szervez a nyugdíjasoknak Veszprémben az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet a Pannon Egyetemmel közösen. A premier június 26-án lesz szakmai előadással, kulturális programmal és kötetlen beszélgetéssel. A 10 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond Veszprém város polgármestere, Porga Gyula.

Újít az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet és a Pannon Egyetem. Júniusban, júliusban és augusztusban is programot szerveznek a nyugdíjasoknak a Pannon Egyetemmel közösen Veszprémben – tudta meg az Üzletem Dolgos Attilától.

A KÖZÉSZ alelnöke, az Északi Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet elnöke elmondta: a nyári szabadegyetem programját gondosan válogatták össze. Arra törekedtek, hogy sokakat érintő fajsúlyos témák mellett mindig legyen színes kulturális program is. A Nyugdíjas Egyetem gondolata jó ideje felmerült, s idén már debütál is a program.

Június 26-án Veszprémben a Pannon Egyetemen várják az érdeklődőket, akik a nyitónapon „leckekönyvet” kapnak. Akik mindhárom nyári napon (június 26., július 31., augusztus 14. ) ott lesznek a rendezvényeken, oklevelet vehetnek át, valamint részt vesznek egy nyereményjátékban.

A Nyugdíjas Egyetemet támogatja Veszprém önkormányzata. Az ünnepélyes nyitás után először Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora tart előadást „Globális éghajlatváltozás – tények és tévhitek” címmel.

A kulturális szórakoztatásról a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad műsora gondoskodik. Vidám versek, jelenetek kerülnek terítékre 20. századi klasszikusoktól – Nóti Károlytól, Rejtő Jenőtől, Heltai Jenőtől, Karinthy Frigyestől és Vadnay Lászlótól.

A szervezők úgy gondolják, hogy az egyre nagyobb számban munkát vállaló nyugdíjasok „vevők” a tartalmas kikapcsolódásra, ami találkozik a Szomszédok vezetőinek elképzeléseivel. Azt szeretnék, ha a kezdeményezésből hagyomány válna, s ehhez Veszprémben minden adott.

Az egyetemmel közös cél, hogy szeptemberben folytatódjon a kezdeményezés, és az őszi szemeszterben újabb három napon láthassák vendégül az idősebb korosztályt.

Aki kíváncsi a Nyugdíjas Egyetemre, annak csupán regisztrálnia kell a Szomszédok weboldalán – a részvétel díjmentes. Fontos tudni, hogy mindhárom szabadegyetemi nap előtt külön-külön lehet majd jelentkezni.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.