Nyári egyetemre várja a Szomszédok a nyugdíjasokat Veszprémben

2019. 06. 13., 08:45

Nyári szabadegyetemet szervez a nyugdíjasoknak Veszprémben az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet a Pannon Egyetemmel közösen. A premier június 26-án lesz szakmai előadással, kulturális programmal és kötetlen beszélgetéssel. A 10 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond Veszprém város polgármestere, Porga Gyula.

Újít az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet és a Pannon Egyetem. Júniusban, júliusban és augusztusban is programot szerveznek a nyugdíjasoknak a Pannon Egyetemmel közösen Veszprémben – tudta meg az Üzletem Dolgos Attilától.

A KÖZÉSZ alelnöke, az Északi Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet elnöke elmondta: a nyári szabadegyetem programját gondosan válogatták össze. Arra törekedtek, hogy sokakat érintő fajsúlyos témák mellett mindig legyen színes kulturális program is. A Nyugdíjas Egyetem gondolata jó ideje felmerült, s idén már debütál is a program.

Június 26-án Veszprémben a Pannon Egyetemen várják az érdeklődőket, akik a nyitónapon „leckekönyvet” kapnak. Akik mindhárom nyári napon (június 26., július 31., augusztus 14. ) ott lesznek a rendezvényeken, oklevelet vehetnek át, valamint részt vesznek egy nyereményjátékban.

A Nyugdíjas Egyetemet támogatja Veszprém önkormányzata. Az ünnepélyes nyitás után először Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora tart előadást „Globális éghajlatváltozás – tények és tévhitek” címmel.

A kulturális szórakoztatásról a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad műsora gondoskodik. Vidám versek, jelenetek kerülnek terítékre 20. századi klasszikusoktól – Nóti Károlytól, Rejtő Jenőtől, Heltai Jenőtől, Karinthy Frigyestől és Vadnay Lászlótól.

A szervezők úgy gondolják, hogy az egyre nagyobb számban munkát vállaló nyugdíjasok „vevők” a tartalmas kikapcsolódásra, ami találkozik a Szomszédok vezetőinek elképzeléseivel. Azt szeretnék, ha a kezdeményezésből hagyomány válna, s ehhez Veszprémben minden adott.

Az egyetemmel közös cél, hogy szeptemberben folytatódjon a kezdeményezés, és az őszi szemeszterben újabb három napon láthassák vendégül az idősebb korosztályt.

Aki kíváncsi a Nyugdíjas Egyetemre, annak csupán regisztrálnia kell a Szomszédok weboldalán – a részvétel díjmentes. Fontos tudni, hogy mindhárom szabadegyetemi nap előtt külön-külön lehet majd jelentkezni.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS