Újabb lendületet kaphatnak a hazai startupok

2019. 02. 14., 17:43

Ismét lehet jelentkezni a Start it @K&H inkubációs programba, amely jelenleg több mint 20 csapatot mentorál aktívan 6-18 hónapig.

Szakemberek szerint jelenleg az FMCG és az orvostechnika területén robbanthatnak igazán nagyot a startupok. Ezért is bővíti a Start it @K&H inkubátor folyamatosan mentorcsapatát: legutóbb az Unilever csatlakozott a programhoz, a Google pedig nagyszabású felhőszolgáltatási csomagjával segíti a csapatok fejlesztéseit. A jelenleg egyszerre 20-nál is több startupot aktívan mentoráló inkubátor a szakemberek mellett újabb startupokkal is bővül. Az elkötelezett, innovatív, legalább ötletfázisban levő, minimum 2 fős csapatok jelentkezését – iparági korlátok nélkül – március 20-ig várják.

Ismét lehet jelentkezni a Start it @K&H inkubációs programba, Magyarország vezető nagyvállalati startup inkubátorába, amely jelenleg több mint 20 csapatot mentorál aktívan 6-18 hónapig.

„A tavalyi évben a Start it @K&H-ban működő startupok több mint 500 millió forint tőkebefektetést kaptak a piacról. Legsikeresebb csapataink között említhetjük a hőtárolási megoldást fejlesztő HeatVentors, a Pitch@Palace verseny nemzetközi döntőjébe jutó Cogito, a futárszolgáltatást forradalmasító ViddL, vagy a bevásárlókosarak összehasonlítását segítő Smartkosár csapatát. Jól látható, hogy a megfelelő szakmai segítség komoly eredményeket és befektetői bizalmat eredményezhet, e nélkül viszont a többség nem, vagy csak nagyon nehezen jut el addig, hogy nemzetközi sikereket érjen el. Az innovatív ötlet és az induló csapat elkötelezettsége, lelkesedése jó kiindulási alap, önmagában azonban nem elegendő a sikerhez, hiszen szükség van azokra a szakértőkre is, akik velük együtt gondolkodva, a startupok igényeihez igazított segítséget tudnak nyújtani” – hívta fel a figyelmet a startupok legnagyobb problémájára Németh Balázs divízióvezető, a Start it @K&H inkubátorprogram vezetője.

A több mint egy évvel ezelőtt indított inkubátorprogramban eddig mindösszesen 23 startup kapott szakmai támogatást és mentorálást, aminek köszönhetően szinte mindegyikük több lépcsőt is ugrott a fejlődésben, így a validálástól és a prototípus megalkotásától mára ténylegesen eljutott a piacra lépésig.

Jelentkezésre fel!

A Start it @K&H inkubátor a többi hasonló programtól eltérően iparági megkötések nélkül várja a jelentkezőket.

„Startup-portfóliónk már most is igen széles skálán mozog, hiszen – többek között – fintech, IT-biztonsági, e-sport és HR technológiával foglalkozó csapataink is vannak. Ennek megfelelően inkubátorunk rendkívül sok iparágat képvisel mind a startupok, mind a mentorok és együttműködő partnerek tekintetében. Folyamatosan bővítjük mentorcsapatunkat, így a jövőben az Unileverrel is közösen dolgozunk. A startupok fejlesztési igényeit pedig ezentúl a Google is támogatja felhőszolgáltatási partnerként. Jelenleg úgy látjuk, hogy a többi iparág mellett főként az FMCG szektorban és az orvos technológiában (medtech) van a legnagyobb fejlődési potenciál, ezért mindent megteszünk, hogy a más szektorokból érkező csapatok mellett számukra is a lehető legtöbb szakmai segítséget nyújtsuk” – tette hozzá Németh Balázs.

A programba 2019. március 20-ig lehet jelentkezni, azonban már ez előtt is érdemes felvenni a kapcsolatot az inkubátorral. A vállalkozó kedvű csapatoknak február 28-án egy infoest keretében személyesen is lehetőségük lesz találkozni és megismerni a már bent működő startupokat, és az őket támogató mentorokat is. Az esemény emellett abban is segítséget nyújthat, hogy hogyan érdemes összeállítani a pályázati anyagot.

  • Jelentkezés és bővebb információ: startitkh.hu
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS