Új GINOP Plusz felhívás a láthatáron: 75 milliárd forint „kkv-k innovációs képességének támogatására”

2024. 05. 17., 17:10

Elindult a „Kkv-k innovációs képességének támogatása” című (GINOP Plusz 2.1.3-24) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése – tájékoztatott a kormány a hivatalos pályázati portálon.

A felhívás célja a mikro- és kisvállalkozások, különösen az innovációt eddig nem végző vállalatok tevékenységének ösztönzése piacorientált innovációs projektjeik támogatásával – olvasható a véleményezésre bocsátott (itt elérhető) felhívástervezetben.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg a 2024-ben meghirdetett szakaszra 40 milliárd forint, a 2025-ben meghirdetett szakaszra 35 milliárd forint (a teljes keretösszegből fejlett régióban 15 milliárd forint, a kevésbé fejlett régióban 60 milliárd forint „kerül allokálásra”

Támogatási kérelmet mikro- és kisvállalkozások nyújthatnak be, két szakaszban:
– 2024. szeptember 3. és szeptember 30. között; illetve
– 2025. március 2. és április 22. között.

Egy pályázó minimum 20 millió, maximum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat, a támogatott kérelmek száma így 1500 és 3750 közé fog esni. (Legalább 30 százalékos önerőre szükség van.)

Támogathatóak az üzleti folyamatok innovációs tevékenységei:
– termelési, gyártási folyamat innovációs tevékenységek;
– marketing és/vagy értékesítési innovációs tevékenységek;
– szervezeti innovációs (adminisztratív és menedzsment fejlesztés) tevékenységek;
– logisztikai innovációs tevékenységek; 
– innovációs projektet támogató tevékenységek (projektmenedzsment, hardver beszerzés stb.)

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2024. május 26-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS