Egyre több fiatal tartja fontosnak az öngondoskodást

2020. 09. 08., 16:00

Úgy tűnik, Magyarországon a fiatal korosztály egyre jobban érdeklődik a nyugdíjmegtakarítások iránt – így összegezhetők a K&H Biztosító nyugdíjkalkulátorának részeredményei. Két és fél hónap alatt 30 ezren használták a nyugdíjkalkulátort, 50 százalékuk pedig a 25-44 éves korosztályból került ki. A fiatalok egy része szabályosan ledöbbent azon, hogy ha 30 évesen havi 6 ezer forintot áldoz az állami támogatással – adókedvezménnyel – igénybe vehető nyugdíjbiztosításra, az akár több mint 5 millió forint felhalmozását jelentheti idős korukra.

Közel 30 ezren használták két és fél hónap alatt a K&H Biztosító nyugdíjkalkulátorát, amely becslést ad arra, hogy az érintettek a jelenlegi szabályok és kilátások szerint mekkora nyugdíjra számíthatnak alapesetben és mennyivel tudnák kiegészíteni a jövedelmüket egy nyugdíjmegtakarítás segítségével.

A fele fiatal

A részeredmények szerint május végétől augusztus közepéig a kalkulálók majdnem 30 százalékát adta a 25-34 éves korosztály. A felhasználók 20 százaléka a 35-44 évesek táborából került ki, míg a 45-54 és az 55-64 évesek aránya 15-15 százalékot tett ki. Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője az adatokat kommentálva azt mondta:

„Egyértelműen látszik, hogy a fiatalabb korosztály nyitott az öngondoskodásra. Látják, hogy a demográfiai folyamatok, ezen belül az egyre magasabb átlagéletkor és az így öregedő társadalom miatt foglalkozniuk kell a nyugdíjkérdéssel.”

Hozzátette: „Az ötvenes éveikben járók esetében már évek óta megfigyelhető, hogy a nyugdíjkorhatár közeledte miatt fontosnak tartják az öngondoskodást. A mostani eredmények pedig azért biztatóak, mert a fiatalok is sokkal érdeklődőbbek lettek a korábbi helyzethez képest.”

Nyugdíjjövő számokban – mit jelent az állami támogatás?

A nyugdíjkalkulátor      látogatóinak életkora összhangban van a      nyugdíjbiztosítások iránti kereslettel, hiszen a 2019 után szerződött ügyfelek közel egynegyede 35 év alatti. A fiatalabb korosztály növekvő érdeklődését mutatja, hogy az év első 8 hónapjában kötött nyugdíjbiztosítások 44 százalékát az elmúlt két és fél hónapban kötötték, melynek során minden ötödik szerződő 35 évnél fiatalabb volt.

Persze a fiatalok mellett a többi korosztály is rákapcsolt, ez pedig abból látható, hogy a K&H Biztosító termékkínálatában 2014 óta szereplő nyugdíjbiztosítások 40 százalékát 2019. január 1 –je óta kötötték az érintettek. Tehát jelentősen nőtt a konstrukció iránti igény. Ebben pedig fontos szerepet játszik az öngondoskodásra való nyitottság mellett, hogy a nyugdíjbiztosításokhoz állami támogatás jár, ami évente 20 százalékos, maximum 130 ezer forintos adókedvezményt jelent a gyakorlatban.

A K&H Biztosító szakembere azt is elmondta: „Minden korosztály tagjai között vannak, akik meglepődnek azon, hogy egy kis összegű havi rendszeres megtakarítással mekkora összeget lehet felhalmozni hosszabb távon. Különösen igaz ez a fiatalokra.”

Az adatok szerint, aki most 30 éves és havi 6 ezer forinttal elindít egy nyugdíjbiztosítást, az a nyugdíjkorhatár eléréséig akár több mint 5 millió forintot jelenthet számára.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS