Babakötvény: fontos határidőre figyelmeztet a Pénzügyminisztérium

2018. 12. 27., 12:40

Az idei támogatás akkor jár, ha az összeg 2018. december 31-ig a Babakötvényhez tartozó Start számlára beérkezik – figyelmeztet a Pénzügyminisztérium.

A Babakötvény páratlan pénzügyi gondoskodási lehetőséget kínál a szülőknek – olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében. A hatezer forint éves állami támogatásnál és a jelenleg 5,4 százalékos kamatnál nehéz jobb alternatívát találni.

Az idei támogatás akkor jár, ha az összeg 2018. december 31-ig a Babakötvényhez tartozó Start számlára beérkezik, ezért fontos, hogy legkésőbb holnap délig az érintettek elutalják az erre szánt összeget.

Az éves befizetés után járó állami támogatás mellett, a Babakötvény kiemelkedően magas hozamot biztosít. A kamat ugyanis minden évben az előző évi infláció plusz három százalék. Az aktuális kamat jelenleg 5,4 százalék. A Babakötvény e mellett rendkívül rugalmas is, mert bármekkora havi összeg elhelyezhető, és akkor sem történik semmi, ha néhány havi vagy éves befizetés kimarad.

A Babakötvény az öngondoskodás, az előtakarékosság és a pénzügyi tudatosság hármasa mellett arra is ösztönzi a magánszemélyeket, hogy megtakarításaikat magyar állampapírban helyezzék el.

A kormány biztosította állami támogatás az éves befizetés tíz százaléka, de maximum hatezer forint. Ha azonban a befizetés nem érkezik meg a Babakötvényhez tartozó Start számlára 2018. december 31-ig, akkor az idei támogatás elveszik. Ezért érdemes minél előbb elutalni az erre szánt összeget. Tekintettel arra, hogy idén az utolsó munkanap december 28-a, és a banki átutalások jellemzően aznap teljesítésre kerülnek, így legkésőbb péntek délig célszerű elindítani az utalást.

A szülők egyre erősödő pénzügyi tudatosságát igazolja a statisztika is: a megtakarítások állománya átlépte az 51 milliárd forintot, ez jelentős, harminc százalékot meghaladó, növekedést jelent a tavalyi 38 milliárdos állományhoz képest. A Babakötvény bevezetése óta a szülők, a nagyszülők,illetve más hozzátartozók már több mint 165 ezer Start értékpapírszámlát nyitottak. A megtakarításhoz a Start-számlatulajdonos fiatal a nagykorúvá váláskor, vagyis a 18. életévének betöltése után juthat hozzá – zárul a Pénzügyminisztérium közleménye.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.