Babakötvény: fontos határidőre figyelmeztet a Pénzügyminisztérium

2018. 12. 27., 12:40

Az idei támogatás akkor jár, ha az összeg 2018. december 31-ig a Babakötvényhez tartozó Start számlára beérkezik – figyelmeztet a Pénzügyminisztérium.

A Babakötvény páratlan pénzügyi gondoskodási lehetőséget kínál a szülőknek – olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében. A hatezer forint éves állami támogatásnál és a jelenleg 5,4 százalékos kamatnál nehéz jobb alternatívát találni.

Az idei támogatás akkor jár, ha az összeg 2018. december 31-ig a Babakötvényhez tartozó Start számlára beérkezik, ezért fontos, hogy legkésőbb holnap délig az érintettek elutalják az erre szánt összeget.

Az éves befizetés után járó állami támogatás mellett, a Babakötvény kiemelkedően magas hozamot biztosít. A kamat ugyanis minden évben az előző évi infláció plusz három százalék. Az aktuális kamat jelenleg 5,4 százalék. A Babakötvény e mellett rendkívül rugalmas is, mert bármekkora havi összeg elhelyezhető, és akkor sem történik semmi, ha néhány havi vagy éves befizetés kimarad.

A Babakötvény az öngondoskodás, az előtakarékosság és a pénzügyi tudatosság hármasa mellett arra is ösztönzi a magánszemélyeket, hogy megtakarításaikat magyar állampapírban helyezzék el.

A kormány biztosította állami támogatás az éves befizetés tíz százaléka, de maximum hatezer forint. Ha azonban a befizetés nem érkezik meg a Babakötvényhez tartozó Start számlára 2018. december 31-ig, akkor az idei támogatás elveszik. Ezért érdemes minél előbb elutalni az erre szánt összeget. Tekintettel arra, hogy idén az utolsó munkanap december 28-a, és a banki átutalások jellemzően aznap teljesítésre kerülnek, így legkésőbb péntek délig célszerű elindítani az utalást.

A szülők egyre erősödő pénzügyi tudatosságát igazolja a statisztika is: a megtakarítások állománya átlépte az 51 milliárd forintot, ez jelentős, harminc százalékot meghaladó, növekedést jelent a tavalyi 38 milliárdos állományhoz képest. A Babakötvény bevezetése óta a szülők, a nagyszülők,illetve más hozzátartozók már több mint 165 ezer Start értékpapírszámlát nyitottak. A megtakarításhoz a Start-számlatulajdonos fiatal a nagykorúvá váláskor, vagyis a 18. életévének betöltése után juthat hozzá – zárul a Pénzügyminisztérium közleménye.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS