A kritikus 3 másodperc miatt nincsenek még önvezető autóink

A kritikus 3 másodperc miatt nincsenek még önvezető autóink
2023. 02. 14., 13:37

A reakcióidő réme legyőzhető – állítják kutatók, akik azon dolgoznak, hogy az autonóm járművek gyorsabb és biztonságosabb döntéseket hozzanak, valós időben. A megoldás az ún. „megosztott észlelés” lesz.

Ezt a rendszert a mesterséges intelligenciát használó önvezető járműtechnológia megbízhatóságának és hatékonyságának javítására fejlesztik, hiszen - akárki akármit mond – amíg egy autonóm személyautó nem képes időben reagálni az elé kerülő objektumokra, addig nem tekinthető forgalomképesnek. Elég csak annyit elképzelni, hogy egy gyerek kiugrik a kocsi elé. A jelenlegi önvezetőknek (csak a saját rendszerüket használva) három másodpercbe telhet az észlelés, majd a kitérés vagy vészfékezés, esetleg az irányítás visszaadása a humán sofőrnek. Ez tragikusan hosszú idő ahhoz képest, amire a forgalomban szükség van – állapítja meg a Technology.org.

Az Albertai Egyetem mérnökei ezt a kritikus időtartamot szeretnék lerövidíteni, mert a dinamikus városi környezetben „három másodperc egy egész  örökkévalóság” – mondja Ehsan Hashemi, az intézmény autonóm navigációval foglalkozó szakértője. „Átadási helyzetnek nevezik azt, amikor az autonóm vezetési rendszer rájön, hogy nem képes vezetni a járművet. A jelenlegi szabvány szerinti 3–10 másodperc közötti átmenet hatalmas és ijesztő.”

Hashemi szerint az, hogy egy autonóm jármű képes legyen gyorsan érzékelni és megérteni a körülötte zajló eseményeket, még mindig olyan akadály, amit feltétlenül le kell küzdeni a piacra lépéshez. Ő és csapata arra törekszik, hogy drámaian javítsa a feldolgozási sebességet azáltal, hogy a jármű által kapott információkat a legfontosabbakra korlátozza. Úgy vélik, hogy a gyorsabb és biztonságosabb döntéshozatalhoz a rendelkezésre álló adatok feldolgozásának időtartamát kb. 20 milliszekundumra kell visszaszorítani.

A kulcs a „megosztott észlelés” – állítja Hashemi, akinek a rendszere úgy működik, hogy kombinálja a jármű közvetlen környezetét érzékelő fedélzeti szenzorok, illetve a közeli fix objektumok (lámpaoszlopok, épületek, stb.) távoli kameráinak és LIDAR-érzékelőinek adatait, ezáltal sokkal szélesebb látókört biztosít. Ez egyrészt garantálja a bemozduló objektumok gyorsabb érzékelését, másrészt lehetővé teszi, hogy az irányítást jóval kevesebb alkalommal kelljen átadni a járművezetőnek.

Hogy miért? Azért, mert a „megosztott észlelésnek” köszönhetően a kocsi akár száz méterről is érzékeli a mozgást, például a sarkon hirtelen felbukkanó kerékpárost, vagy a következő utcán labdát kergető gyereket.

„Mindez lehetővé tenné a proaktív intézkedéseket: az idő előtti fékezést vagy kormányzást – ahelyett, hogy arra várnánk, hogy a sofőr meglássa a mozgó tárgyat és megértse a körülményeket” – magyarázta a tudós. A kanadai csapat nem csak elméletben építette fel az ideális önvezető jármű környezetet, hanem kidolgozott egy módszert az információk mesterséges intelligencia alapú szűrésére. is. Ahelyett, hogy mindent figyelembe vennének a jármű látómezejében (ahogy azt egy emberi vezető tenné), a rendszer algoritmusa csak a releváns adatokkal, például az útjába kerülő tárgyakkal, illetve a közlekedési lámpákkal és táblákkal foglalkozik.

Az egyetem kutatói kanadai körülmények között tesztelik a megoldásukat: 10 darab távérzékelőt (köztük négy LiDAR-t) helyeztek ki Edmonton belvárosában, ahol Vision Zero néven eleve zajlik egy balesetmegelőző program, a gyalogos és kerékpáros balesetek visszaszorítására. De a település nem csak ezért, hanem a zord időjárása miatt id ideális: sok a havazás és a jegesedés, ami elfedi a sávelválasztó vonalakat és még nagyobb kihívás elé állítja a rendszert. Ha ott működik, máshol is fog – vallják Hashemiék, akik a Kanadai Innovációs Alapítványtól, valamint a Kanadai Természettudományi és Mérnöki Kutatási Tanácstól kapott támogatásból folytatják a kísérleteket. Időközben bevonták a munkába a TELUS távközlési céget is, amelynek 5G hálózata nagy sebességű adatforgalmat biztosíthat a folytatáshoz, alacsony késleltetési idővel.

Gábor János

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS