Már nem álom: nagyteljesítményű belsőégésű motort hajt a hidrogén

Már nem álom: nagyteljesítményű belsőégésű motort hajt a hidrogén
2023. 09. 11., 15:52

Egy új technológia lehetővé teszi, hogy a hidrogén közvetlenül a hengerekbe fecskendezve fejtsen ki, az eddig ismertnél nagyobb hatást. Az áttörés rámutat, hogy a hétköznapi meghajtásokkal rokon megoldás kombinálható tiszta energiaforrással, ami így nagy teljesítményre képes és tömegcikké válhat.

A világ a karbonsemlegesség elérése érdekében a zöld üzemanyagokra való áttérésre törekszik, és a hidrogén támogatása az egyik legjobb stratégia a cél elérése érdekében. Dél-koreai kutatók most meg is alkottak egy új alternatívát a gépkocsik hidrogénmotorjára. Ebben a formában minden korábbinál életképesebbnek tűnik az elképzelés, hogy a hidrogén meghajtású személyautók tömeggyártásba kerüljenek.

A Korea Institute of Machinery and Materials (KIMM) a Hyundai-Kia Motor Company-val (HMC) közös Zéró Karbon Motorkutatási Laboratóriumban fejlesztette ki az új hajtásláncot, ami egy kétliteres, közvetlen befecskendezéses motor, és teljes egészében hidrogén üzemanyaggal működik. A tudósok állítása szerint „egy olyan gazdaságos technológia született, ami segíthet a járművek fő energiaforrásaként használt fosszilis üzemanyagok szénmentes hidrogénüzemanyagokkal történő helyettesítésében”.

Young Choi, a KIMM mobilitási energiakutatási részlegének vezető kutatója és csapata a ScienceDirect folyóiratban publikálta az eredményeket. A tanulmány alapvetése az, hogy az ismert belsőégésű, de hidrogén üzemanyagot használó, ún. portbefecskendezéses motorok nem elég hatékonyak. A levegővel való keverés után égetik el a hidrogént, ami a henger helyett egy szívónyíláson keresztül jut a rendszerbe. Ennek a felépítésnek hála tiszta üzemű motorról beszélhetünk, viszont az égéstérbe jutó levegő mennyisége lecsökken az égéstérben gázhalmazállapotban jelen lévő hidrogén által elfoglalt hely miatt. Innen az alacsonyabb üzemanyag-hatékonyság és a rosszabb motorteljesítmény.

A probléma orvoslására a kutatók nagynyomású hidrogént fecskendeztek, közvetlenül az égéstérbe. „Ez a módszer olyan előkeveréses égést alkalmaz, ami ultrakönnyű égést tesz lehetővé, és nagy előnye, hogy nincs szivattyúzásból eredő veszteség, hiszen a teljesítményt a befecskendezett üzemanyag mennyisége szabályozza - a beszívott levegő fojtása nélkül” – magyarázza a tanulmány. A leírás szerint a szívócsőben ráadásul nincs hidrogéngáz, így nem fordulhat elő visszagyulladás, ami a hidrogénüzemű motoroknál gyakori tulajdonság. További előny, hogy az alacsonyabb hőmérsékleten történő égés alacsony nitrogén-oxid-kibocsátást és jó termikus hatásfokot eredményez.

A csapat szerint az újonnan kifejlesztett hidrogénmotorral a benzinmotorokhoz képest 98 százalékkal csökkenthető a szén-dioxid emisszió és 90 százalékkal a finompor-kibocsátás. Ez az eredmény teljes mértékben megfelel az Európai Unió nulla károsanyag-kibocsátású autókra vonatkozó előírásainak.

A csapat célja az, hogy a motort széleskörű tesztelésnek vesse alá, és hosszú távon is ellenőrizze a tartósságát. Azt is fel fogják tárni, hogy a technológia személygépkocsik, haszongépjárművek és villamosenergia-termelő erőművek számára egyaránt kifejleszthető-e.

Gábor János

A főoldali kép illusztráció. Fotó: Hyundai

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-25 15:40:00
Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt. A termények tárolásához elegendő a raktárkapacitás, az idei termés nagy része már a tárolókban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS