Új főtitkár a Magyar Lízingszövetségnél

Új főtitkár a Magyar Lízingszövetségnél
2022. 05. 25., 19:07

A Magyar Lízingszövetség Elnöksége Kőszegi Lászlót, az MHC Mobility Hungary korábbi vezetőjét választotta meg a szervezet főtitkárának, aki a tisztséget 2016 óta betöltő Tóth Zoltánt váltotta. A széleskörű, 20 éves lízingtapasztalattal rendelkező szakember a Szövetség legfontosabb feladataiként a nemrég elindult, fiatalokat támogató Future Club kiszélesítését, a kidolgozás alatt lévő zöld lízing elindítását, a nemzetközi tapasztalok bevonását, valamint a digitalizációban való továbblépést jelölte meg.

Kőszegi László 2002-ben kezdte lízinges szakmai pályafutását, mint a Renault Credit egyik alapító tagja. Azóta számos szervezetben töltött be vezető pozíciókat, végig járva a lízingszakma szinte minden területét a nagy banki lízingcégektől a specialistákig, a finanszírozástól a flottakezelésen át, az IT- és Healthcare szolgáltatásokig. A Szövetség munkájába már több éve bekapcsolódott, főtitkárrá történő kinevezése előtt a szervezet elnökségének volt tagja.

A lízingszakma napjainkban rendkívül turbulens időszakot él meg, alig kezdődött meg a kilábalás a Covid-válságból, azonnal újraírt szinte mindent az orosz-ukrán háború.

„Alapvetően mindenkinek és ezáltal a Lízingszövetségnek is rugalmasan, gyorsan kell reagálnia a változásokra, mert komoly átrendeződés zajlik most már évek óta. Számunkra természetesen továbbra is a szakma képviselete a legfontosabb. Kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy a lízingszakma is bekerüljön a gazdasági vérkeringésbe, hiszen olyan megoldásokat tud nyújtani, amelyekkel a válságok gördülékenyebben áthidalhatók” – mondta el Kőszegi László.

„Szerencsére már viszonylag szoros együttműködés alakult ki az elmúlt években az MNB-vel és a Pénzügyminisztériummal. Óriási eredményként értékeljük, hogy a lízing bekerült a különböző programokba, így az NHP és a Széchenyi Kártya Programjaiba is, de szintén érdemes megemlíteni az EXIM Bankkal kialakított együttműködést. Arra törekszem, hogy ezek a kapcsolatok továbbra is megmaradjanak, és a későbbiekben is tudjunk nyújtani olyan megoldásokat, ahol a lízing lesz az egyik lába ezeknek a központi kezdeményezéseknek.”

Az elmúlt időszakban a Magyar Lízingszövetség több saját, a fenntarthatóságot szolgáló programot is elindított tagjai bevonásával. Az egyik egy zöld lízing kialakítása a zöld hitelek mintájára, ahol hazai források bevonásával egy támogatott konstrukciót tudnak majd kínálni azon ügyfelek részére, akik zöldebb technológiát vagy környezeti megoldásokat alkalmaznának,

„Vannak kezdeményezések, amelyek már elindultak, vagy szeretnénk, ha elindulnának – folytatta az új főtitkár. – Az egyik közülük a fenntarthatóság, amely több szinten is megjelenik már a lízingcégeknél. Ilyen terület az elektromos autók terjedésének elősegítése, amelyek ugyan volumenben még nem, de stratégiailag már meghatározó szerepet játszanak. Ritkábban esik szó róla, de a lízing nagy segítséget jelenthet már a közeljövőben az életciklusok eltolásában. Itt arra gondolok, hogy egy eszköz, például egy targonca, miután befutotta az elsődleges életciklusát, egy felújítást követően egy újabb életciklussal rendelkezhessen. Ez nagyban hozzá tud járulni ahhoz, hogy egy adott eszközt hosszabb távon tudjanak a cégek gazdaságosan üzemeltetni, és ezáltal kevésbé szennyezni a környezetet. Közép-európai nézőpontból a lízingmegoldások arra is lehetőséget nyújthatnak, hogy a személyautó állomány életkorát 15 évről akár 10-12 évre sikerüljön levinni, ami szintén jelentős környezetvédelmi hatással bírna.”

A Magyar Lízingszövetség számára a szakma fiatalítása is fontos terület. Ebből a célból indította el a Future Club elnevezésű programot, amelynek során 35 év alatti, fiatal szakembereket vonnak be a Szövetség munkájába, akik csapatokban olyan előremutató projekteken dolgozhatnak közösen, mint a karbonsemlegesség, a digitalizáció vagy a jövőbeli mobilitási megoldások.

Az edukáció kiemelt szerepet kap az oktatási bizottság  tevékenységében is, amely olyan e-learning anyag kifejlesztésén dolgozik, amely nemcsak a lízingszakmában dolgozóknak nyújt segítséget, hanem oktatási intézmények, vállalkozások számára is megfelelő ismeretanyagot biztosít, amelynek segítségével a lízingmegoldások különböző jellemzőit, típusait tudják jobban megismerni és megérteni.

Kőszegi László szerint a nemzetközi kapcsolatok és a nemzetközi tudás behozása a magyar szakmai életbe szintén kihasználandó fejlődési lehetőséget rejt: „Nyugat-Európában vagy az USA-ban már találkozunk olyan új területekkel, amelyek jóval hangsúlyosabbak, mint Magyarországon. Ez jelentheti például az IT vagy egészségügyi termékeket, illetve a komplexebb megoldásokat, ahol már nemcsak az eszközről beszélünk, hanem szoftverekről, kopó-fogyó alkatrészekről és szolgáltatásokról, hasonlóan ahhoz, ami a járművek esetében a flottakezelésnél is megvalósult. A hazai trendeket tekintve több területen is, így a pénzügyi lízing esetében is várható az IT növekedése, az eltolódás az új megoldások irányába, másrészt a Szövetség is igyekszik nagyobb rálátást szerezni azokra a szegmensekre, amelyek eddig nem voltak képviselve a szervezetben. Többek között ez jelenti a tartós bérlet piacot, ahol a nyomtatóktól, az építőipari vagy az anyagmozgató gépekig a cégek így használják eszközállományuk jelentős részét és ahol refinanszírozóként a lízingszakma is jelen van, csak az adatszolgáltatás hiányzik még, hogy szélesebb képet kaphassunk arról, hogy mekkora volument képvisel ez a terület.”

A Lízingszövetség feladatai kapcsán az új főtitkár több rövid-, közép- és hosszútávú célt is megfogalmazott: „Rövid- és középtávon főképp a már elindított projekteket szeretném folytatni, és ezekkel kézzelfogható eredményeket elérni. A Future Club esetében a jelenleginél szélesebb körhöz akarunk elérni, ezzel még hatékonyabbá tenniezt a kezdeményezést. Egyrészt nyitnánk az oktatási intézmények felé, főiskolai, egyetemi vagy akár középiskolai szinten is, vagy például részt venni a pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokban. Másrészt a Lízingszövetség által koordinált bizottsági és különböző szakmai munkába is szeretném bevonni őket, hogy ne kizárólag a vezetői szint legyen képviselve, hanem kialakulhasson egy közös munka, ahol az Y és a Z generáció gondolkodásmódja, értékei is meg tudnak jelenni. A külső kapcsolatainkat illetően a nemzetközi partnerek bevonása mellett fontos cél az is, hogy az állami szervekkel, minisztériumokkal folytatódjon és még aktívabb legyen az együttműködés. A tagságot illetően pedig el szeretném érni, hogy bevonjunk olyan szereplőket és megismerjük azokat a piacokat, amelyek jelenleg nincsenek a látómezőnkben. Hosszú távon mindenképpen szeretnénk elősegíteni az előbb említett új termékek, új megoldások, új szolgáltatások meghonosodását, amelyek a mai változó világban egy teljesen más típusú megközelítést képviselnek: ezek fókuszában már sokkal inkább maga a használat vagy az elérendő cél áll és nem a tulajdonszerzés. Ide tartozik természetesen a digitalizáció is, ami nemcsak a szakma, de a hatóságok számára is fontos feladat lesz rövid- és hosszútávon egyaránt.”

A jelenlegi, nehezen kiszámítható időszakban a lízingszakma meghatározó szerepet játszhat a cégek és lakossági szereplők döntéshozatalában is. Emelkednek az árak, emelkednek a kamatok, ami nehezíti, költségesebbé teszi a hitelek és a lízing igénybevételét is.

„Sokat dolgozunk a különböző állami szervezetekkel azon, hogy milyen megoldásokat tudunk kialakítani az ügyfelek számára, hogy eszközeiket meg tudják újítani vagy fiatalítani ebben a gazdasági környezetben is. A lízing továbbra is egy gyors, rugalmas termék, ami jól tud reagálni a változó piacokra, a változó követelményekre, ezért mindenképpen úgy gondolom, hogy nemcsak képes megőrizni eddigi szerepét, de vonzóbbá is válhat mind a magánszemélyek, mind a cégek körében ahhoz, hogy céljaikat megvalósíthassák” – mondta Kőszegi László.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 20:09:46
A SkillX szeptember végén tartott szakmai rendezvényén mutatták be a cég legfrissebb kutatásának eredményeit. Az eseményen szóba került több olyan aktuális kérdés is, amelyek jelentősen befolyásolhatják a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet, a munkavállalói fejlődést, valamint a céges munkaerő-kiválasztási folyamatokat és a munkaerő megtartását.
2023-10-03 15:09:00
Az Európai Parlament kedden 578 szavazattal, 24 ellenszavazattal és 19 tartózkodás mellett elfogadta azt az új kereskedelempolitikai eszközt, amely konkrét intézkedések meghozatalára jogosítja fel az EU-t arra az esetre, ha egy harmadik ország gazdasági eszközökkel próbálná rákényszeríteni az EU-t vagy valamelyik tagállamát adott szakpolitikájának vagy álláspontjának megváltoztatására.
2023-10-03 14:09:14
A generációk közötti különbségek kifejezetten izgalmasak és tanulságosak lehetnek. Mit lehet tudni a generációk különbözőségeiről, és milyen kihívásokkal járhat egy új generációs csapatépítés szervezése? Erre válaszolnak az [eureka] Consulting & Games szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS