Új tagozatvezetőket választott az IVSZ

Új tagozatvezetőket választott az IVSZ
2022. 08. 29., 18:17

Az informatikai és nagyvállalati tagozat vezetőjét online szavazás keretében, a telekommunikációs tagozat vezetőjét pedig tagozati ülésen választották meg az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) tagvállalatainak képviselői.

A szavazások végeredményeként az informatikai tagozat élén Vityi Pétert (Kürt Akadémia) Jakab Roland, az Ericsson Magyarország regionális igazgatója váltja: „Vezető Európai központú technológiai cég képviselőjeként hiszek az innováció és a digitalizáció szinte mindent átformáló erejében, a benne rejlő lehetőségekben, és természetesen tudatában vagyok a veszélyeknek is. Ezen tisztségen keresztül kívánok hangot adni annak, hogy az átalakulás Magyarország gazdasági növekedése és versenyképességének javítása szempontjából kivételes lehetőség, továbbá célom felkutatni és kialakítani olyan programokat – és együttműködéseket elősegíteni – amelyek a tagság számára előnyöket, üzleti lehetőségeket kínálnak.”

A telekommunikációs tagozat vezetését Dr. Orbán Anita, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese veszi át dr. Pete Gábortól (Vodafone): “Meggyőződésem, hogy az IVSZ egy olyan platform, amely mostanra kiérdemelt figyelmet kap nemcsak a szakma, de a kormányzat és a közvélemény részéről is. A véleményezett kérdésekben a telekommunikációs vállalatok szempontjait is figyelembe véve, határozott állásfoglalást képviselve kell javaslatokat tennünk, ehhez szeretnék tudásommal és tapasztalatommal hozzájárulni.”

A nagyvállalati tagozatot a jövőben Wolf András (Blackbelt) helyett pedig Alkér Zoltán, az MVM infrastruktúra vezérigazgató-helyettese vezeti majd: „Ügyfeleink minden eddiginél jobban igénylik a digitális megoldásokat az élet mindenterületén, amelyek egyúttal új üzleti lehetőségeket is jelent az iparági szereplők számára. Véleményem szerint a nagyvállalatoknak méretüknél és egyéb adottságaiknál fogva alapvető szerepe van a digitalizáció elősegítésében. Fontos, hogy a különbözőiparágakban tevékenykedő nagyvállalatok egymással, kkv-kkal, valamint mikrovállalkozásokkal is szorosabban együttműködjenek, mivel más-más szeletét látják a gazdaságnak; ennek kiváló színteret ad az IVSZ.”

A sikeres tagozati tisztségválasztások alapján az IVSZ következő közgyűlésén, 2022. augusztus 30-án, a résztvevők megerősítik a szavazás eredményét, így ők hárman már hivatalosan is a tagozatot képviselő elnökségi tagként vállalnak majd szerepet az IVSZ életében.

A megválasztott tagozatvezetők programjai itt találhatók:

A kéen (balról jobbra): Jakab Roland, dr. Orbán Anita, Alkér Zoltán

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS