Kettős előléptetés a DS Smith-nél

Kettős előléptetés a DS Smith-nél
2023. 02. 22., 18:51

A DS Smith a vezetői utódlás biztosítása érdekében kettős előléptetést jelentett be. A vállalat hazai egységét eddig vezető Fekete Zsolt regionális üzletfejlesztési igazgatóvá nevezték ki. A magyarországi DS Smith új ügyvezető igazgatója Szabó Levente lett.

A DS Smith magyarországi vállalatát több mint 20 éve irányító Fekete Zsolt (a fotón balra) új megbízatást kapott a DS Smith Csomagolás Divíziójának regionális üzletfejlesztési igazgatójaként dolgozik tovább. A papíripari karrierjét 1985-ben kezdő szakember új szerepkörében elsősorban a vállalat stratégiáját meghatározó innovációs területért felel kelet-európai szinten, ennek keretében az innovatív megoldások és lehetőségek felkutatása és meghatározása, illetve a kapcsolódó technológiák azonosítása lesz a munkája. Emellett a DS Smith szervezetén belül újonnan létrehozott Innovációs Tanácsnak is tagja lesz.

Fekete Zsolt a hazai papíripar legendás alakja, köszönhetően az elmúlt több mint két évtized alatt elért eredményeinek: volt műszaki igazgató a szentendrei papírgyárban, korábban az SCA színeiben gyárigazgató Nagykátán és Győrött. Felügyeletével építettek fel egy hullámtermék üzemet Romániában, és ő fogta össze a vállalat három országra, majd a DS Smith-nél 7 országra kiterjedő tevékenységét. Fekete Zsolt vezetése alatt a DS Smith magyarországi szervezete megötszörözte árbevételét, és megháromszorozta piaci részesedését.

2023 február 1-jétől Szabó Levente (a fotón jobbra) tölti be elődje pozícióját a DS Smith Packaging Hungary élén. A 12 éve a DS Smith-nél dolgozó közgazdász végzettségű szakember számos pozíciót betöltött már a vállalatnál – köztük a magyarországi értékesítési- és marketingigazgató volt –; mostani megbízatása előtt a vállalat dél-nyugati szubrégiós értékesítési-, marketing és innovációs igazgatója volt.

A DS Smith világviszonylatban is vezető szerepet tölt be a fenntartható, papírrostalapú csomagolási megoldások gyártása terén, tevékenysége kiterjed az újrahasznosítási és papírgyártási folyamatokra is. A londoni székhelyű DS Smith FTSE 100 vállalatként 34 országban működik, globális szinten 30 ezer embert foglalkoztat. Hazánkban 8 telephelyen: 4 service centerrel, 1 offset, 2 hullámtermék gyárral, továbbá 1 központi irodával van jelen. Története a 1940-es évekig vezethető vissza, a Smith család által indított dobozkészítő vállalkozásokhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS