Kettős előléptetés a DS Smith-nél

Kettős előléptetés a DS Smith-nél
2023. 02. 22., 18:51

A DS Smith a vezetői utódlás biztosítása érdekében kettős előléptetést jelentett be. A vállalat hazai egységét eddig vezető Fekete Zsolt regionális üzletfejlesztési igazgatóvá nevezték ki. A magyarországi DS Smith új ügyvezető igazgatója Szabó Levente lett.

A DS Smith magyarországi vállalatát több mint 20 éve irányító Fekete Zsolt (a fotón balra) új megbízatást kapott a DS Smith Csomagolás Divíziójának regionális üzletfejlesztési igazgatójaként dolgozik tovább. A papíripari karrierjét 1985-ben kezdő szakember új szerepkörében elsősorban a vállalat stratégiáját meghatározó innovációs területért felel kelet-európai szinten, ennek keretében az innovatív megoldások és lehetőségek felkutatása és meghatározása, illetve a kapcsolódó technológiák azonosítása lesz a munkája. Emellett a DS Smith szervezetén belül újonnan létrehozott Innovációs Tanácsnak is tagja lesz.

Fekete Zsolt a hazai papíripar legendás alakja, köszönhetően az elmúlt több mint két évtized alatt elért eredményeinek: volt műszaki igazgató a szentendrei papírgyárban, korábban az SCA színeiben gyárigazgató Nagykátán és Győrött. Felügyeletével építettek fel egy hullámtermék üzemet Romániában, és ő fogta össze a vállalat három országra, majd a DS Smith-nél 7 országra kiterjedő tevékenységét. Fekete Zsolt vezetése alatt a DS Smith magyarországi szervezete megötszörözte árbevételét, és megháromszorozta piaci részesedését.

2023 február 1-jétől Szabó Levente (a fotón jobbra) tölti be elődje pozícióját a DS Smith Packaging Hungary élén. A 12 éve a DS Smith-nél dolgozó közgazdász végzettségű szakember számos pozíciót betöltött már a vállalatnál – köztük a magyarországi értékesítési- és marketingigazgató volt –; mostani megbízatása előtt a vállalat dél-nyugati szubrégiós értékesítési-, marketing és innovációs igazgatója volt.

A DS Smith világviszonylatban is vezető szerepet tölt be a fenntartható, papírrostalapú csomagolási megoldások gyártása terén, tevékenysége kiterjed az újrahasznosítási és papírgyártási folyamatokra is. A londoni székhelyű DS Smith FTSE 100 vállalatként 34 országban működik, globális szinten 30 ezer embert foglalkoztat. Hazánkban 8 telephelyen: 4 service centerrel, 1 offset, 2 hullámtermék gyárral, továbbá 1 központi irodával van jelen. Története a 1940-es évekig vezethető vissza, a Smith család által indított dobozkészítő vállalkozásokhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS