Jogi üzletággal bővíti tevékenységét a Moore Hungary

2021. 12. 13., 09:16

A HBK Partners Ügyvédi Társulás Magyarország egyik vezető, nemzetközileg is jegyzett jogi szolgáltatója csatlakozott a Moore Hungary üzleti tanácsadó és könyvvizsgáló céghez, és a jövőben Moore Legal Hungary néven folytatja működését.

A vezető nemzetközi minősítők (Legal500, IFLR) által rangsorolt ügyvédi iroda elsősorban a bank- és finanszírozási jog, a társasági jog és az M&A, valamint az ingatlan- és szállodajog területén nyújt jogi tanácsadást magyar és nemzetközi ügyfelek részére. Ügyfélkörében megtalálhatók magyar és nemzetközi pénzügyi intézmények, nagyvállalatok és magánbefektetők, valamint állami intézmények egyaránt. A HBK Partners korábban már számos sikeres projektben működött együtt a Moore Hungary tanácsadó céggel.

„A csatlakozás révén újabb fontos szolgáltatáscsoporttal bővül a Moore Hungary tevékenységi köre– mondta Boross Ákos, a Moore Hungary ügyvezető partnere. – Eddigi üzleti, pénzügyi, adó és számviteli, valamint ingatlan, hotel és turizmus tanácsadási, illetve könyvvizsgálati, könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatásainkon túl immár közvetlenül is képesek vagyunk komplex jogi tanácsadással segíteni ügyfeleinket a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt.”

A Moore Legal Hungary ügyvezető partnere dr. Kovács Márton, aki egyben az iroda M&A és tőkepiaci jogi csoportját is vezeti. A közel 15 éves ügyvédi gyakorlattal rendelkező szakember az utóbbi években elsősorban élelmiszeripari, banki, energiapari, telekommunikáció és szállodaipar szektorokban nyújt társasági joggal, vállalatfelvásárlásokkal és tőkepiaci joggal kapcsolatos tanácsadást ügyfeleinek. Különleges szakterülete a szállodajog – elsősorban fejlesztők képviselete nemzetközi szállodaláncokkal megkötésre kerülő hosszú távú üzemeltetési szerződéseikkel kapcsolatban – ami szintén jól illeszkedik a Moore Hungary kompetenciáihoz és ügyfélportfoliójába.

„A Moore Hungaryhez történő csatlakozásunk lehetővé teszi, hogy a jogi tanácsadáson kívül egyebek mellett adózási és pénzügyi tanácsadásra is kiterjedő, ’one-stop shop’ jellegű kiszolgálást tudjunk nyújtani meglévő és jövőbeni ügyfeleink számára, emellett pedig a Moore Globalban működő Moore Legal hálózat ügyvédi irodáival közösen határon átnyúló tranzakciókban is hatékonyan tudjunk megbízásokat ellátni– mondta dr. Kovács Márton.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS