Jogi üzletággal bővíti tevékenységét a Moore Hungary

2021. 12. 13., 09:16

A HBK Partners Ügyvédi Társulás Magyarország egyik vezető, nemzetközileg is jegyzett jogi szolgáltatója csatlakozott a Moore Hungary üzleti tanácsadó és könyvvizsgáló céghez, és a jövőben Moore Legal Hungary néven folytatja működését.

A vezető nemzetközi minősítők (Legal500, IFLR) által rangsorolt ügyvédi iroda elsősorban a bank- és finanszírozási jog, a társasági jog és az M&A, valamint az ingatlan- és szállodajog területén nyújt jogi tanácsadást magyar és nemzetközi ügyfelek részére. Ügyfélkörében megtalálhatók magyar és nemzetközi pénzügyi intézmények, nagyvállalatok és magánbefektetők, valamint állami intézmények egyaránt. A HBK Partners korábban már számos sikeres projektben működött együtt a Moore Hungary tanácsadó céggel.

„A csatlakozás révén újabb fontos szolgáltatáscsoporttal bővül a Moore Hungary tevékenységi köre– mondta Boross Ákos, a Moore Hungary ügyvezető partnere. – Eddigi üzleti, pénzügyi, adó és számviteli, valamint ingatlan, hotel és turizmus tanácsadási, illetve könyvvizsgálati, könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatásainkon túl immár közvetlenül is képesek vagyunk komplex jogi tanácsadással segíteni ügyfeleinket a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt.”

A Moore Legal Hungary ügyvezető partnere dr. Kovács Márton, aki egyben az iroda M&A és tőkepiaci jogi csoportját is vezeti. A közel 15 éves ügyvédi gyakorlattal rendelkező szakember az utóbbi években elsősorban élelmiszeripari, banki, energiapari, telekommunikáció és szállodaipar szektorokban nyújt társasági joggal, vállalatfelvásárlásokkal és tőkepiaci joggal kapcsolatos tanácsadást ügyfeleinek. Különleges szakterülete a szállodajog – elsősorban fejlesztők képviselete nemzetközi szállodaláncokkal megkötésre kerülő hosszú távú üzemeltetési szerződéseikkel kapcsolatban – ami szintén jól illeszkedik a Moore Hungary kompetenciáihoz és ügyfélportfoliójába.

„A Moore Hungaryhez történő csatlakozásunk lehetővé teszi, hogy a jogi tanácsadáson kívül egyebek mellett adózási és pénzügyi tanácsadásra is kiterjedő, ’one-stop shop’ jellegű kiszolgálást tudjunk nyújtani meglévő és jövőbeni ügyfeleink számára, emellett pedig a Moore Globalban működő Moore Legal hálózat ügyvédi irodáival közösen határon átnyúló tranzakciókban is hatékonyan tudjunk megbízásokat ellátni– mondta dr. Kovács Márton.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS