Jogi üzletággal bővíti tevékenységét a Moore Hungary

2021. 12. 13., 09:16

A HBK Partners Ügyvédi Társulás Magyarország egyik vezető, nemzetközileg is jegyzett jogi szolgáltatója csatlakozott a Moore Hungary üzleti tanácsadó és könyvvizsgáló céghez, és a jövőben Moore Legal Hungary néven folytatja működését.

A vezető nemzetközi minősítők (Legal500, IFLR) által rangsorolt ügyvédi iroda elsősorban a bank- és finanszírozási jog, a társasági jog és az M&A, valamint az ingatlan- és szállodajog területén nyújt jogi tanácsadást magyar és nemzetközi ügyfelek részére. Ügyfélkörében megtalálhatók magyar és nemzetközi pénzügyi intézmények, nagyvállalatok és magánbefektetők, valamint állami intézmények egyaránt. A HBK Partners korábban már számos sikeres projektben működött együtt a Moore Hungary tanácsadó céggel.

„A csatlakozás révén újabb fontos szolgáltatáscsoporttal bővül a Moore Hungary tevékenységi köre– mondta Boross Ákos, a Moore Hungary ügyvezető partnere. – Eddigi üzleti, pénzügyi, adó és számviteli, valamint ingatlan, hotel és turizmus tanácsadási, illetve könyvvizsgálati, könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatásainkon túl immár közvetlenül is képesek vagyunk komplex jogi tanácsadással segíteni ügyfeleinket a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt.”

A Moore Legal Hungary ügyvezető partnere dr. Kovács Márton, aki egyben az iroda M&A és tőkepiaci jogi csoportját is vezeti. A közel 15 éves ügyvédi gyakorlattal rendelkező szakember az utóbbi években elsősorban élelmiszeripari, banki, energiapari, telekommunikáció és szállodaipar szektorokban nyújt társasági joggal, vállalatfelvásárlásokkal és tőkepiaci joggal kapcsolatos tanácsadást ügyfeleinek. Különleges szakterülete a szállodajog – elsősorban fejlesztők képviselete nemzetközi szállodaláncokkal megkötésre kerülő hosszú távú üzemeltetési szerződéseikkel kapcsolatban – ami szintén jól illeszkedik a Moore Hungary kompetenciáihoz és ügyfélportfoliójába.

„A Moore Hungaryhez történő csatlakozásunk lehetővé teszi, hogy a jogi tanácsadáson kívül egyebek mellett adózási és pénzügyi tanácsadásra is kiterjedő, ’one-stop shop’ jellegű kiszolgálást tudjunk nyújtani meglévő és jövőbeni ügyfeleink számára, emellett pedig a Moore Globalban működő Moore Legal hálózat ügyvédi irodáival közösen határon átnyúló tranzakciókban is hatékonyan tudjunk megbízásokat ellátni– mondta dr. Kovács Márton.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS