Krisán László: „értjük, érezzük, megoldjuk”

Krisán László: „értjük, érezzük, megoldjuk”
2023. 03. 14., 10:55

Néhány nappal a legmagasabb kamarai elismerés, a Mercur Díj átvétele után Krisán László újabb elismerésben részesült: március 14-én a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. A kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Novák Katalin köztársasági elnök adományozta a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójának, akit ebből az alkalomból kérdeztünk.

Ez már a második alkalom, hogy a hazai mikro- kis- és középvállalkozások érdekében végzett munkáját a legmagasabb állami kitüntetések egyikével ismerik el, hiszen 2007-ben már megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

– Arra a kitüntetésre Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) akkori elnöke, a Széchenyi Kártya Program szellemi atyja terjesztett fel. Azóta másfél évtized telt el, és az a tény, hogy a munka rendületlen folytatását újra elismerték, azt mutatja, hogy jól sáfárkodunk a demjáni örökséggel. Ha lát bennünket, hiszem, hogy ő is elégedett az elvégzett munkával és büszke ránk. Ilyenkor talán meg lehet állni egy lélegzetvétel erejéig, és visszapillantani az elmúlt 15 évre, amely az én karrieremben is rendkívül fontos időszak.

Tizenöt év még „békeidőben” sem kevés, ez a mostani ráadásul nagyon nem az…

– Nehéz időkben még inkább „becsületbeli ügy” a kkv-k szolgálata. Ne felejtsük el, hogy a gazdaság motorjáról van szó, amely a GDP 55, a foglalkoztatás 75 és az export 25 százalékát adja. Ha ez a szektor leáll, akkor minden leáll – a szó legszorosabb értelmében.

Abban, hogy a hazai kkv-k „mozgásban” maradjanak, a Széchenyi Kártya Program egyre nagyobb szerepet játszik. Mi ennek a sikernek a receptje?

– Azt szoktuk mondani, hogy a KAVOSZ működését három „Q” határozza meg: az IQ – az intelligencia, az EQ – az érzelmi intelligencia és az AQ – az intelligens alkalmazkodás. Az IQ szerepét nem kell ecsetelnem, de számunkra az „érzelem” legalább olyan fontos, mint az értelem. A kisvállalkozásokat ugyanis nemcsak érteni, érezni is kell. Nem nekünk kell döntenünk az íróasztalunk mellől, hiszen a vállalkozók el tudják mondani, mire van szükségük, nekünk „csak” meg kell hallgatnunk őket. És a válasz nem lehet az, hogy „majd utánanézünk, mit tehetünk”, csak az, hogy „értjük, érezzük, megoldjuk”. Az alkalmazkodás jelentősége pedig egyre nagyobb. Az elmúlt években a vállalkozásokat – nemcsak hazánkban, de a világ más tájain is – sorra érik a megpróbáltatások, folyamatosan vizsgázniuk kell az alkalmazkodóképességből, és azt kell mondanom, hogy sikerrel vették/veszik az akadályokat. Ez az oka, hogy a Széchenyi Kártya Program is folyamatosan változik: a gazdaságban mindig – napi szinten – történik valami, amire reagálnunk kell: a megfelelő időben kell a megfelelő segítséggel, a megfelelő helyen megjelennünk. A KAVOSZ ezért szüntelenül a vállalkozói szféra „ütőerén tartja a kezét”.

Ehhez partnerek is kellenek.

– A KAVOSZ tulajdonosainak, a VOSZ-nak és a kamarának egyaránt missziója a vállalkozásfejlesztés, de mi partnernek tekintünk minden olyan szakpolitikai intézményt, amely a vállalkozói lét formálásán, „akadálymentesítésén” dolgozik. A kkv-k boldogulása az állami gazdaságpolitikában is stratégiai jelentőséggel bír, a területet felügyelő Gazdaságfejlesztési Minisztériummal szintén folyamatos az együttműködés.

Erre szükség is van, figyelembe véve, hogy a mostani időszak évtizedes összevetésben is párját ritkítja.

– A helyzet valóban súlyos. A problémák nagy része a háború következménye, az infláció és az árfolyamok elszabadultak, Európában és a világ más részein a geopolitikai struktúra „újratervezése” folyik, a jegybank által meghatározott kamatszint pedig a hitelezés szempontjából gyakorlatilag kezelhetetlen. Ilyenkor van igazán szükség egy „horgonyzó pontra”: egy vállalkozóbarát, a vállalkozói igényeknek megfelelő, a vállalkozók nyelvén megírt programra. Ennek iskolapéldája a Széchenyi Kártya Program, amely az elmúlt évtizedekben békében és háborúban egyaránt bizonyított, az elmúlt három évben pedig a gazdaságpolitika kiemelt pénzügyi eszközévé, beavatkozási pontjává vált.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-05 16:40:00
A NIS2 irányelv magasabb szintre emelte a korábbi uniós kiberbiztonsági szabályozást és számos új kötelezettséget vezetett be. Az irányelv szabályainak túlnyomó részét már átültették a magyar jogba, így a jövő év folyamán 2500–3000 hazai közép- és nagyvállalatnak kell a szigorú szabályoknak megfelelni, továbbá az ellátási láncuk biztonságát megteremteni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely Gábor, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners Ügyvédi Iroda szabályozási ügyekért felelős vezető ügyvédje.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS