Horizont Európa: megvannak a prioritások

2021. 03. 15., 16:00

Az Európai Bizottság elfogadta a Horizont Európa első stratégiai tervét.

A Horizont Európa az EU új kutatási és innovációs programja, amely folyó árakon 95,5 milliárd eurós költségvetéssel rendelkezik. A stratégiai terv új elem a Horizont Európa keretprogramban, meghatározza a program első négy évében megvalósítandó beruházások stratégiai irányvonalait. Biztosítja, hogy az uniós kutatási és innovációs tevékenységek támogassák az uniós prioritásokat, többek között a klímasemleges és zöld Európa megteremtését, valamint a digitális korra felkészült Európa és az emberközpontú gazdaság megvalósítását.

Margrethe Vestager, a digitális korra felkészült Európáért felelős ügyvezető alelnök így nyilatkozott: „Ez a terv keretet biztosít a kiemelkedő minőségű, kiválóságon alapuló kutatás és innováció számára, amelyet a Horizont Európa munkaprogramjával kívánunk megvalósítani. Ezzel a stratégiai irányvonallal biztosítjuk, hogy a kutatási és innovációs beruházások hozzájárulhassanak a zöld és digitális kettős átálláson, a reziliencián és a nyitott stratégiai autonómián alapuló helyreállítási folyamathoz.”

Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős biztos elmondta: „A stratégiai terv irányvonalai biztosítani fogják, hogy az új ismeretek, ötletek és innováció támogassák közös uniós szakpolitikai prioritásainkat. Ez az új megközelítés is annak biztosítását szolgálja, hogy az uniós forrásokból finanszírozott kutatás és innováció képes legyen kezelni az európai polgárok előtt álló kihívásokat.”

Európai Bizottság

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.
2022-05-21 15:38:11
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2022. május 20-án tartotta a kamarai választásokat, amelyen kimagaslóan sokan, az előzetes, nem hivatalos adatok szerint mintegy 79 ezren adták le voksukat. A részvétel közel kétszer akkora volt, mint a legutóbbi, 2017. évi kamarai választásokon.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS