Élelmiszerhulladékból nyert metanollal üzemel a Maersk teherhajója

Élelmiszerhulladékból nyert metanollal üzemel a Maersk teherhajója
2023. 07. 22., 10:14

A forradalmi eszközből egész flotta megépítését tervezi a Maersk, egy ambiciózus terv részeként, ami 2040-ig komoly károsanyag-kibocsátás csökkentést szeretne elérni a tengeri teherszállításban. A hajó üzemanyagának alapja a metán, amit újrahasznosítás útján állítanak elő.

Szeméttelepeken összegyűjtött élelmiszerhulladékból származó metánból gyártják azt a zöld metanolt, amivel a Maersk egyik teherhajója közlekedik. A konténerszállító óriás csak az első a sorban, hiszen a nemzetközi logisztika egyik világvezető cége egész flottát szeretne birtokolni belőle. A Fast Company jelentése szerint a Maersk kötelezettséget is vállalt arra, hogy csak olyan új hajókat vásárol, amelyek képesek zöld üzemanyagot használni.

A metanol üzemű hajót két évvel ezelőtt rendelte meg a vállalat, de további 25-re adott le megrendelést, de szándékukban áll más, régebbi hajókat is átépíteni, hogy ugyanezt az üzemanyagot használhassák. Az évtized végére a Maersk tengerjáróinak legalább negyede már zöld üzemanyagot fog használni – áll a tudósításban, ami megjegyzi, hogy az elsőt üzembe is helyezték, és a hét elején indult útnak Dél-Koreából, Dánia felé.

A zöld metanol 65-70 százalékkal csökkentheti a hajók karbonkibocsátását. Ez globálisan jelentős mennyiség, figyelembe véve, hogy az ágazat nagyjából ugyanannyi emisszióért felelős, mint a légiközlekedés, vagyis évente kb. egymilliárd tonna szén-dioxiddal terheli meg a légkört.

Van azonban egy bökkenő: a zöld metanol nem szünteti meg az összes kibocsátást. Sürgős cselekvésre van tehát szükség, ha el akarjuk érni a párizsi klímacélokat. A Maersk éppen ezért döntött a zöld metanol alternatív üzemanyagként való bevezetése mellett, és eddigi állás szerint a stratégia kellően hatékonynak ígérkezik.

„Persze van bennünk egy a félelem, hogy rossz lóra teszünk, vagy valamit rosszul csinálunk. Egy ideális világban egy évtizedet töltenénk azzal, hogy kitaláljuk az összes pro és kontra érvet, hogy mi a legjobb megoldás, de most kell foglalkoznunk a [klímavédelmi] problémával” - magyarázta Morten Bo Christiansen, a Maersk szén-dioxid-mentesítésért felelős vezetője a TED Countdown csúcstalálkozó közönségének.

A Maersk 2040-re szeretné elérni a nettó zéró emissziót, és ennek érdekében az új, zöld metanollal üzemelő hajóflotta mellett utólagos átalakításokat is tervez.

„Ambiciózus kibocsátási célt tűztünk ki 2040-re, a teljes üzletágra vonatkozóan, és vezető szerepet vállalunk a logisztika szén-dioxid-mentesítésében. A motorok átalakítása metanol üzemre a stratégiánk egyik fontos sarokköve – osztotta meg sajtóközleményben Leonardo Sonzio, a Maersk flottakezelési és technológiai vezetője. Ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk előkészíteni az utat az iparág jövőbeni, skálázható átalakítási programjai számára, és felgyorsítani a fosszilis üzemanyagokról történő átállást, zöld üzemanyagokra. Végső soron be akarjuk bizonyítani, hogy a metanol életképes, új alternatívát jelenthet [a tengeri teherszállításban is].”

Más társaságok szintén követik a Maersk példáját, hiszen tudni lehet, hogy öt nagy fuvarozó cég vásárolt hasonló, új metanolos hajókat. Ma már összesen 120 ilyen van készülőfélben, míg alig három évvel ezelőtt egyetlen egyre sem adtak le megrendelést.

Gábor János

Főoldali kép: Maersk

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.