Növénytermesztés

Itt találod az összes cikket a „növénytermesztés” témában!

Óriási lépés a fenntartható mezőgazdaság felé ez az új víztisztító eszköz

Óriási lépés a fenntartható mezőgazdaság felé ez az új víztisztító eszköz

Egy új fejlesztésű víztisztító eszköz ígéretes, költséghatékony megoldást nyújt a városi környezetben is kiépíthető, hidropónia technikával működő gazdálkodás számára, ami hozzájárulhat az élelmiszer-termelés fenntarthatóságához.
2024. 09. 13., 15:13
5G hálózattal hatékonyabb a bor- és élelmiszer-termelés

Növekvő termelékenység és fenntarthatóbb működés jellemzi az 5G hálózattal és az azon működő technológiákkal rendelkező gazdaságokat – ezt igyekszik bizonyítani egy nagyszabású angliai tesztelés, amelyben minden bevetnek a földeken, a szenzoroktól az önvezető traktorokon át a drónokig.

2024. 07. 19., 14:55
Gombából házat: így készül tégla a laskagomba hulladékából

Szó szerint gombamód nőhetnek házak olyan régiókban, ahol a minőségi építőanyag kevésbé, szilárd tömbök gyártására alkalmas növényi törmelék viszont könnyen hozzáférhető. A laskagomba az egyik legjobb nyersanyagnak bizonyult.

2021. 10. 09., 16:45
Nemcsak a mezőgazdaságnak tenne jót, ha több káposztaféle fogyna

Az elmúlt évhez hasonlóan 2021-ben is mintegy 4 ezer hektáron termesztenek káposztaféléket Magyarországon. A Syngenta ócsai szakmai rendezvényén elhangzott: fejes káposzta területén idén növekszik a hazai frissfogyasztás, a salátafélék iránti igény viszont a pandémia miatt valamelyest visszaesett.

2021. 03. 24., 16:00
Tormatermesztésben uniós nagyhatalom Magyarország

Magyarország az Európai Unió legnagyobb tormatermelője; a húsvéti ünnepi asztalra tormából is bátran válasszuk a hazait – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

2021. 01. 25., 19:00
Bizakodóbbak a gazdák, de az állattenyésztőkre nehéz év vár

Javultak az agrárium szereplőinek várakozásai a tavalyi negyedik negyedév végére az előző negyedévhez képest, de jellemzően a növénytermesztők optimisták, az állattenyésztők a magas gabonárak miatt a korábbinál pesszimistábban látják 2021-et – mondta a Takarékbank agrár üzletágának ügyvezető igazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS