Itt találod az összes cikket a „húsvét” témában!
A tudatos ünnepi készülődés jegyében három kategóriában várják a pályaműveket: tojásfestés, locsolóversírás, maradékmentő receptek.
Most, hogy a húsvét a kertek alatt, érdemes legalább egyszer egy évben házi tormakrémet készíteni, hogy a sonka füstölt ízeit az arcüregünkig rúgja fel imádnivalóan pikáns íze.
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.
A húsvéti hosszú hétvégén 553 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken, ami az előzetes várakozásokat is meghaladja, és 40 százalékkal a kiemelkedőnek számító március 15-i hétvége forgalmát is felülmúlta.
A csokinyulak, -csibék és -tojások az elmúlt években megszokott formájukat hozták, mindegyik megfelelt a laborvizsgálaton, ahogy a pálinkák is. Az idén vizsgált hatvan termék közül tavalyhoz hasonlóan mindössze öt sonka sótartalmával volt probléma.
A Szallas.hu előfoglalási adatai alapján már most több szállásfoglalást adtak le a húsvéti hosszú hétvégére, mint 2019-ben.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja húsvét alkalmából összegyűjtötte azokat a tanácsokat, amelyekkel mérsékelhető a vendégvárással járó élelmiszerpazarlás.
Boldog ünnepet, jó egészséget kívánunk!
Az édességfogyasztás tavalyi visszaesése fokozatosan helyreállt az elmúlt évben, így az előző húsvéthoz képest idén nagyobb forgalomra számítanak a gyártók.
A SPAR a hagyományosan bőséges ünnepi árukínálatát újdonságokkal, többek között rövid ideig elérhető, exkluzív termékekkel egészíti ki több árucsoportban is.
Visszafogottabbak a húsvéti beszerzések a koronavírus-járvány miatt, az ünnepi vásárlások értéke elmarad a korábbi években tapasztalttól – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
Drágább lesz az idei húsvéti bevásárlás, mint egy évvel ezelőtt, az egyes élelmiszerek között viszont jelentős árkülönbség lesz Szlovákiában.
Nem várható ellátási zavar a húsvéti füstölt húskészítmények piacán, az ágazati vállalatok széles kínálattal készülnek, azonban a termékek tavalyhoz képest magasabb áron kaphatók majd.
A hagyományosan gazdag áruválaszték mellett a folyamatos termékfejlesztésekkel a SPAR több új árucikket, húskészítményt és édességet kínál vásárlóinak az idei ünnepre.
Közel félmillióan voltak kíváncsiak a Budapesti Tavaszi Vásár programjaira, a kézműves termékekre és a gasztronómiai különlegességekre.
Élő streamben vitte el a háztartásokba a húsvéti nyuszikat a Telekom. Ezzel akarták felhívni a figyelmet a felelőtlenül megvásárolt háziállattartás káros hatásaira.
Húsvétkor nem ritka, hogy a gyerekek élő kis nyuszit kapnak ajándékba. Nem kérdés, hogy a nyuszik nagyon kedves állatok, nem csoda hát, ha a szülőknek, gyerekeknek megtetszik. Nem árt azonban előre átgondolni, hogy mi lesz a kis szőrmókkal húsvét után. A legfontosabb tudnivalókat dr. Kocsis Ildikó foglalta össze.
Húsvét közeledtével idén is a kötözött sonkák iránt a legnagyobb az érdeklődés. Érdemes odafigyelni arra, hogy hagyományos érlelésű és nitritmentes terméket vásároljunk.
Az egész országban teltházzal üzemelnek a szállodák a húsvéti ünnepekkor, a szobák átlagára pedig 5-10 százalékkal magasabb a tavalyinál – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.
A húsvéti ünnep miatt április 15-éig minden jogosult megkapja a nyugdíját Romániában – nyilatkozta Marius Budăi munkaügyi miniszter.
Sikertermékekkel és szezonális újdonságokkal egyaránt készül a SPAR áruházlánc a nagy tavaszi ünnepre.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.