Húsvét

Itt találod az összes cikket a „húsvét” témában!

Megmutatjuk a legjobb húsvétikalács-receptet

Megmutatjuk a legjobb húsvétikalács-receptet

Nagyon sok szupermarketben kapható és ilyenkor még az albán pékek is sütik, de nincs jobb az egyszerű és ízletes házi változatnál.
2024. 03. 25., 10:41
Húsvétkor se legyen maradék

A tudatos ünnepi készülődés jegyében három kategóriában várják a pályaműveket: tojásfestés, locsolóversírás, maradékmentő receptek.

2024. 03. 14., 13:21
Itt az ideje, hogy házi tormakrémet készítsünk

Most, hogy a húsvét a kertek alatt, érdemes legalább egyszer egy évben házi tormakrémet készíteni, hogy a sonka füstölt ízeit az arcüregünkig rúgja fel imádnivalóan pikáns íze.

2023. 03. 24., 16:49
„Húsvét zöldítő” pályázatot indít a Nébih Maradék nélkül

Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

2022. 04. 22., 14:07
Megteltek a szálláshelyek a húsvéti hétvégén

A húsvéti hosszú hétvégén 553 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken, ami az előzetes várakozásokat is meghaladja, és 40 százalékkal a kiemelkedőnek számító március 15-i hétvége forgalmát is felülmúlta.

2022. 04. 11., 14:12
Húsvét – Maradék nélkül

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja húsvét alkalmából összegyűjtötte azokat a tanácsokat, amelyekkel mérsékelhető a vendégvárással járó élelmiszerpazarlás.

2020. 04. 09., 09:15
A járvány alaposan felfogatta a vásárlási szokásokat

Visszafogottabbak a húsvéti beszerzések a koronavírus-járvány miatt, az ünnepi vásárlások értéke elmarad a korábbi években tapasztalttól – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

2019. 04. 18., 09:55
Húsvéti nyuszi ajándékba: mit érdemes átgondolni?

Húsvétkor nem ritka, hogy a gyerekek élő kis nyuszit kapnak ajándékba. Nem kérdés, hogy a nyuszik nagyon kedves állatok, nem csoda hát, ha a szülőknek, gyerekeknek megtetszik. Nem árt azonban előre átgondolni, hogy mi lesz a kis szőrmókkal húsvét után. A legfontosabb tudnivalókat dr. Kocsis Ildikó foglalta össze.

2019. 04. 09., 08:25
Húsvéti szállodai árak: 10 százalékos emelkedés

Az egész országban teltházzal üzemelnek a szállodák a húsvéti ünnepekkor, a szobák átlagára pedig 5-10 százalékkal magasabb a tavalyinál – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS