Azt ígérik, hogy nem lesz élelmiszerhiány a boltokban Szlovákiában

2020. 04. 07., 13:00

Drágább lesz az idei húsvéti bevásárlás, mint egy évvel ezelőtt, az egyes élelmiszerek között viszont jelentős árkülönbség lesz Szlovákiában.

A nagy üzletláncok az idei ünnepek előtt is árkedvezményekkel próbálják majd magukhoz csalogatni a vásárlókat, akiknek így megéri összehasonlítani az egyes üzletek árait, hiszen ezzel jelentős összeget takaríthatnak meg – írja az Új Szó.

A legtöbb árkedvezményre a tejtermékek, a cukor és a liszt esetében számíthatnak. A cukornak egyébként az egy évvel ezelőttihez képest 7 százalékkal emelkedett az ára Szlovákiában, míg a sertéslapocka ára 36, a rétesliszté 6,5, a tojásé pedig 5,6 százalékkal nőtt.

A koronavírus-járvány miatt kirobbant bevásárlási pánik ellenére a szlovákiai üzleteknek elegendő tartalékaik vannak, vagyis nem szabadna megtörténnie, hogy az ünnepekre élelmiszer nélkül maradnak.

„Az elmúlt hetekben csak lisztből majd a háromnegyedével többet adtunk el, mint az elmúlt év azonos időszakában. Jóval több fogyott azonban a rizsből, a tésztafélékből, a sütőporból, az élesztőből és a konzervekből is” – nyilatkozta Branislav Lellák, a COOP Jednota kereskedelmi részlegének a főigazgatója, aki szerint a hagyományos húsvéti csokitojásból, csokinyusziból is elegendő van az üzleteikben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.