Azt ígérik, hogy nem lesz élelmiszerhiány a boltokban Szlovákiában

2020. 04. 07., 13:00

Drágább lesz az idei húsvéti bevásárlás, mint egy évvel ezelőtt, az egyes élelmiszerek között viszont jelentős árkülönbség lesz Szlovákiában.

A nagy üzletláncok az idei ünnepek előtt is árkedvezményekkel próbálják majd magukhoz csalogatni a vásárlókat, akiknek így megéri összehasonlítani az egyes üzletek árait, hiszen ezzel jelentős összeget takaríthatnak meg – írja az Új Szó.

A legtöbb árkedvezményre a tejtermékek, a cukor és a liszt esetében számíthatnak. A cukornak egyébként az egy évvel ezelőttihez képest 7 százalékkal emelkedett az ára Szlovákiában, míg a sertéslapocka ára 36, a rétesliszté 6,5, a tojásé pedig 5,6 százalékkal nőtt.

A koronavírus-járvány miatt kirobbant bevásárlási pánik ellenére a szlovákiai üzleteknek elegendő tartalékaik vannak, vagyis nem szabadna megtörténnie, hogy az ünnepekre élelmiszer nélkül maradnak.

„Az elmúlt hetekben csak lisztből majd a háromnegyedével többet adtunk el, mint az elmúlt év azonos időszakában. Jóval több fogyott azonban a rizsből, a tésztafélékből, a sütőporból, az élesztőből és a konzervekből is” – nyilatkozta Branislav Lellák, a COOP Jednota kereskedelmi részlegének a főigazgatója, aki szerint a hagyományos húsvéti csokitojásból, csokinyusziból is elegendő van az üzleteikben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS