Szőke Ágnes: A valódi tudás élményalapú átadását tűztük a zászlónkra

Szőke Ágnes: A valódi tudás élményalapú átadását tűztük a zászlónkra
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 03., 12:18

Szeretnénk, ha a munkavállalók megkapnák a vezetőiktől azt a szellemi well-beinget, amit egy jó előadó jelenthet – mondta az Üzletemnek Szőke Ágnes, az Open Communications tulajdonos-ügyvezetője, üzletfejlesztési igazgatója.

Szőke Ágnes hisz a„libabőr-élmény” hatásában. És hisz az önbizalommal teli csapattagok közös erejében. És nagyon hisz a fiatalok friss, új gondolataiban. Így aztán nem véletlen, hogy önállósággal, bizalommal és felelősséggel motiválja a kollégáit. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 361. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Lehet, hogy szakmai ártalom, de mint PR-es – aki eleve kapcsolatok létrehozásán, hidak építésén dolgozik – karrierem csúcsát is az emberi kötések és kötődések mentén látom. Ezen belül is kétféle kapcsolatot említenék: egyfelől azok, melyek ügyfeleimmel alakultak ki, és közülük sokból barátság is lett. Van olyan, ami 22 évre nyúlik vissza. A másik típusú kapcsolat, amire szakmai karrierem csúcsaként tekintek, az OpenCom 22 éve alatt a kollégáimmal kialakult rendkívüli kötődés és egymásra támaszkodás, egymás folyamatos inspirációja. Itt szintén akár 15-19 évre kell gondolni. Számomra ezek igazolják vissza mindazt, hogy részükre valami olyat tudtam nyújtani szakmai és emberi értékekben, amiért ők életre szólóan megtiszteltek bizalmukkal. PR-esként, mi kellhet ennél több az embernek?

– Milyen távra tervez?

– Egyik oldalról minél továbbra, amíg az elmém és érzéseim nem tompulnak el. De pont erre garancia, ha sokáig aktív maradok, hiszen annál tovább tornáztathatom az agyam. Másrészt viszont ez nem jelenti azt, hogy ne adnék teret a fiataloknak, sőt! Igyekszem minél több fiatallal körbevenni magam. Corvinusos diákjaimmal közösen adunk élményeket egymásnak egy-egy szemeszter során, majd szerencsés esetekben akár nálam, az OpenComban folytatják ezt a megkezdett közös gondolkodást. Hiszem, hogy csak úgy, mint mi annak idején, most is a fiatal generáció dolga, hogy behozza a friss, újszerű gondolatokat. Ezáltal a mi szerepünk nem lesz kisebb. Nézzük csak meg a történelem során a társadalmakat, vagy akár ennek legkisebb alkotó részét, a családokat. Akkor a leghatékonyabbak, ha mindenki szerephez jut, és abban megtalálja azt, amiben ő tud hozzáadni a közösséghez. Ezt a mintát követem az OpenCom felépítésében is.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Jelenleg az OpenCom legfrissebb „terméke” a Smartfluencer, Magyarország és talán a régió első speakers bureau-ja, mely a valódi tudás élményalapú átadását tűzte zászlajára – ez a mostani, dédelgetett álmom. Szeretnénk elérni, hogy a tudásra az emberek ne fárasztó kihívásként tekintsenek. Szeretnénk, ha a munkavállalók megkapnák a vezetőiktől azt a szellemi well-beinget, amit egy jó előadó jelenthet, azaz, az – általam csak „libabőr-élménynek” titulált – ajándékot. Ebből csapatként és egyénenként is rengeteg energiát, önbizalmat meríthetnek.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesanyámtól és egy korábbi főnökömtől, aki a 90-es évek egyik vezető PR ügynökség tulajdonosa volt. Mindketten a lehetetlen elvárásaikkal tanítottak arra, hogy olyanra is képes vagyok, amire magam sem gondoltam volna. A céges partnerem, aki mára a férjem is, pedig a tiszta döntésekre és az értékek felállításának fontosságára tanított.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Önállósággal, bizalommal és felelősséggel.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Belsőépítészként. Szeretek olyan tereket létrehozni, amelyek szinkronban vannak a benne élők személyiségével.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A meglévő kapcsolataim ápolásával. Ha ők nem csalódnak bennem, a többi már jön magától.

– Mire sajnálja az idejét?

– Nincs ilyen. Mindenben megtalálom azt, ami épít.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha megnyirbálják a szabadságom, ha vissza akarnak fogni és így nem engednek előre menni.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Meseolvasást beteg gyerekeknek.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A hozzam közelállók igényeire/vágyaira.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ha táncolhatok, olvashatok és ha lovagolhatok, de nem egyszerre…

(Fotók: Open Communications)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS