Szőke Ágnes: A valódi tudás élményalapú átadását tűztük a zászlónkra

Szőke Ágnes: A valódi tudás élményalapú átadását tűztük a zászlónkra
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 03., 12:18

Szeretnénk, ha a munkavállalók megkapnák a vezetőiktől azt a szellemi well-beinget, amit egy jó előadó jelenthet – mondta az Üzletemnek Szőke Ágnes, az Open Communications tulajdonos-ügyvezetője, üzletfejlesztési igazgatója.

Szőke Ágnes hisz a„libabőr-élmény” hatásában. És hisz az önbizalommal teli csapattagok közös erejében. És nagyon hisz a fiatalok friss, új gondolataiban. Így aztán nem véletlen, hogy önállósággal, bizalommal és felelősséggel motiválja a kollégáit. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 361. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Lehet, hogy szakmai ártalom, de mint PR-es – aki eleve kapcsolatok létrehozásán, hidak építésén dolgozik – karrierem csúcsát is az emberi kötések és kötődések mentén látom. Ezen belül is kétféle kapcsolatot említenék: egyfelől azok, melyek ügyfeleimmel alakultak ki, és közülük sokból barátság is lett. Van olyan, ami 22 évre nyúlik vissza. A másik típusú kapcsolat, amire szakmai karrierem csúcsaként tekintek, az OpenCom 22 éve alatt a kollégáimmal kialakult rendkívüli kötődés és egymásra támaszkodás, egymás folyamatos inspirációja. Itt szintén akár 15-19 évre kell gondolni. Számomra ezek igazolják vissza mindazt, hogy részükre valami olyat tudtam nyújtani szakmai és emberi értékekben, amiért ők életre szólóan megtiszteltek bizalmukkal. PR-esként, mi kellhet ennél több az embernek?

– Milyen távra tervez?

– Egyik oldalról minél továbbra, amíg az elmém és érzéseim nem tompulnak el. De pont erre garancia, ha sokáig aktív maradok, hiszen annál tovább tornáztathatom az agyam. Másrészt viszont ez nem jelenti azt, hogy ne adnék teret a fiataloknak, sőt! Igyekszem minél több fiatallal körbevenni magam. Corvinusos diákjaimmal közösen adunk élményeket egymásnak egy-egy szemeszter során, majd szerencsés esetekben akár nálam, az OpenComban folytatják ezt a megkezdett közös gondolkodást. Hiszem, hogy csak úgy, mint mi annak idején, most is a fiatal generáció dolga, hogy behozza a friss, újszerű gondolatokat. Ezáltal a mi szerepünk nem lesz kisebb. Nézzük csak meg a történelem során a társadalmakat, vagy akár ennek legkisebb alkotó részét, a családokat. Akkor a leghatékonyabbak, ha mindenki szerephez jut, és abban megtalálja azt, amiben ő tud hozzáadni a közösséghez. Ezt a mintát követem az OpenCom felépítésében is.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Jelenleg az OpenCom legfrissebb „terméke” a Smartfluencer, Magyarország és talán a régió első speakers bureau-ja, mely a valódi tudás élményalapú átadását tűzte zászlajára – ez a mostani, dédelgetett álmom. Szeretnénk elérni, hogy a tudásra az emberek ne fárasztó kihívásként tekintsenek. Szeretnénk, ha a munkavállalók megkapnák a vezetőiktől azt a szellemi well-beinget, amit egy jó előadó jelenthet, azaz, az – általam csak „libabőr-élménynek” titulált – ajándékot. Ebből csapatként és egyénenként is rengeteg energiát, önbizalmat meríthetnek.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesanyámtól és egy korábbi főnökömtől, aki a 90-es évek egyik vezető PR ügynökség tulajdonosa volt. Mindketten a lehetetlen elvárásaikkal tanítottak arra, hogy olyanra is képes vagyok, amire magam sem gondoltam volna. A céges partnerem, aki mára a férjem is, pedig a tiszta döntésekre és az értékek felállításának fontosságára tanított.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Önállósággal, bizalommal és felelősséggel.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Belsőépítészként. Szeretek olyan tereket létrehozni, amelyek szinkronban vannak a benne élők személyiségével.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A meglévő kapcsolataim ápolásával. Ha ők nem csalódnak bennem, a többi már jön magától.

– Mire sajnálja az idejét?

– Nincs ilyen. Mindenben megtalálom azt, ami épít.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha megnyirbálják a szabadságom, ha vissza akarnak fogni és így nem engednek előre menni.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Meseolvasást beteg gyerekeknek.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A hozzam közelállók igényeire/vágyaira.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ha táncolhatok, olvashatok és ha lovagolhatok, de nem egyszerre…

(Fotók: Open Communications)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS