Sinkó Gergő: Bizalmi alapon építem az üzleti kapcsolataimat

Sinkó Gergő: Bizalmi alapon építem az üzleti kapcsolataimat
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 12. 13., 13:17

Szívesen segítenék a szakmámmal egybevágó szociális bérlakások építésében és ezek tervezésében. Fontosnak tartom a társadalmi szerepvállalást – mondta az Üzletemnek Sinkó Gergő, a Most-Épker Csoport társtulajdonos-cégvezetője.

Sinkó Gergőnek nagy tervei vannak: 10-15 év múlva Budapesten toronyházakat építene, és reméli, hogy Magyarország a régió pénzügyi központja lesz. 23 évesen kezdte a vállalkozói életet, tulajdonostársával, Balázs Gáborral odáig jutottak, hogy idén a FIVOSZ az Év Fiatal Vállalkozója címmel ismerte el eredményeiket. Ha az is érdekli, hogy Gergő kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 449. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi karát a lehető legmagasabb szinten sikerült elvégeznem, amit az akkori életem tanulmányi csúcspontjának nevezhetek. A nehéz gyerekkort követően nagy boldogsággal töltött el, hogy a 4 éves képzés alatt egyszerre két szakirányon sikerült hibátlanul teljesítenem, amit Köztársasági ösztöndíjjal jutalmaztak a kari ösztöndíjak mellett. Az elmúlt 10 évben szakmai karrierem minden évében volt olyan pillanat, amit akkor, abban az állapotban csúcspontnak ítéltem meg. Viszont jelenlegi tapasztalataim alapján már képes vagyok meghatározni, hogy mit jelent számomra a csúcs. Rengeteg munka vár még rám, ami izgalommal tölt el. Személyiségemből adódóan mindig a maximumra törekszem, és ez idősebb koromra jókora tapasztalattal fog párosulni. Remélem, rengeteg kolléga és sok ember példaképe leszek majd – ez vezérel minden nap.

Milyen távra tervez?

– Minden lépésemet a hosszútávú szemlélet övezi, amit a folyamatos, egyenletes növekedés és a rendszerépítés jellemez. Stabil, hatékony folyamatok kidolgozása jelenti számomra a hosszú távú előrelépést. Fontosnak tartom ezeknek a tervezését, de a szavak helyett a megvalósításban hiszek. Beszéd helyett a cselekedeté legyen a főszerep! Munkám és életem során rövid és hosszú távú célok összesége alkotja a teljes képet. Ezek egyensúlya és változatossága teszi azt, hogy gyorsan tudok reagálni az adott pillanatban.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Olyan tervek, víziók járnak a gondolataimban, amelyek Budapestet és Magyarországot Közép-Európa gazdasági vezetőjévé teszik. Elképzeléseim szerint 10-15 év múlva a Hungária körúton kívüli területeken szingapúri vagy Kuala Lumpur-i mintára toronyházakat építünk. Ezzel egyidejűleg a régió pénzügyi központja jönne létre. Ezen víziók és fejlesztések megvalósításában szeretnék komoly szerepet vállalni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– 23 évesen kezdtem társammal, Balázs Gáborral a vállalkozói létformát, így jellemzően a legnagyobb tanárom/tanárunk maga a valós élet volt. Viszont, ha egy embert kiemelni szeretnék, az Nagy János lenne, aki a volt VÍZÉP Kft. igazgatója, Dr. Széchy Károly díjas mérnök. Nagy János szemlélete és látásmódja tükröződik munkásságomban. Sokszor mondta: „ne rohanj, csikó!”.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A kollégáim számára a személyes elszántság, agilitás és példamutatásom az, ami motiváló lehet. Úgy gondolom, a cégvezető viselkedése tükröződik a cégben dolgozóknál. Nálam a jókedv és a családias légkör az első. Egymásért küzdünk és együtt haladunk előre. Ez motivál mindenkit.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Elgondolkodtató a kérdés, szívesen elkezdeném a jogi tanulmányokat. Ezzel együtt politikai vonalon is kipróbálnám magam.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Az üzleti kapcsolatok alapja a bizalom, ami a szavahihetőségen és az adott szó betartásán alapul. Vagyis az üzleti kapcsolataimat bizalmi alapon építem. Az a legjobb, amikor az elvégzett munkánk minősége igazolja a rólunk hallottakat, így szinte magától épülnek a kapcsolatok.

Mire sajnálja az idejét?

– Az idő kincs, tartja a mondás. Minden olyan cselekvésre, folyamatra sajnálom, ami az időmet pazarolja és nem építi a személyiségemet. Ilyeneknek tartom a felesleges találkozókat, a nem érdemi beszélgetéseket, a nem érdemi vitákat, digitalizált világunkban az analóg embereket.

Mivel lehet felbosszantani?

– Kevés dolog van, amivel ki lehet hozni a sodromból. Számomra a legbosszantóbb a hazugság és az igazságtalanság.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen segítenék a szakmámmal egybevágó szociális bérlakások építésében és ezek tervezésében. Fontosnak tartom a társadalmi szerepvállalást, ezért dolgoztam ki olyan önfinanszírozó képzést, ami nagy hasznára válna a társadalomnak, viszont ehhez nagymértékű állami segítségre lenne szükségem. Szívesen járok vissza a képző egyetememre az élettapasztalataimat megosztani az adott korcsoporttal.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A technológiai újítások bevezetésére. A legfontosabb számomra az építőipari digitalizáció felgyorsítása, hogy utolérjük a világszínvonalat, ezen még dolgozni kell. Magánéleti szinten utazásra és gasztronómiára nem sajnálok költeni.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az, ha a menyasszonyommal kettesben tudok időt tölteni olyan helyen, ahol nincs térerő. Nagyon fontosnak tartom a mentális egyensúly megtartását, a rohanó mindennapokban időt fordítani arra, hogy a gondolatok tudjanak tisztulni és megújulni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS