Iván László: Nem csorbult az elhivatottságom az évek során

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 04. 09., 10:00

Nem szenvtelen, hatékonyságmániás robotként élem a szakmai és a magánéletem, csupán szeretem, ha van értelme annak, amit csinálok – mondta az Üzletemnek Iván László, a Kvazar.cloud cégvezetője.

Iván László szívesen részt venne olyan tevékenységekben, amelyek segítik a kisiklott életű embertársainkat abban, hogy újra megtalálják az útjukat. Ehhez nyilván segíti a folyamatos tanulás, a sok tapasztalat, amelyet a Kvazar.cloudnál eltöltött több mint tíz év alatt gyűjtött. Természetesen nem foglalkozik a pályaváltás gondolatával, vannak bőven tervei a következő évekre is. Következzék az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 163. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ha a pozíciót tekintjük, akkor egyértelműen azt, hogy a Kvazar.cloud Kft. cégvezetőjeként Magyarország egyik vezető felhőmegoldás-közvetítőjének a szakmai vezetését láthatom el. De valójában a folyamatra, és az előremutató trendre, a megtett útra vagyok büszke. Bő tíz évvel ezelőtt kezdtem meg a kvazaros pályafutásom, amely alatt a ranglétra egészséges bejárása során lehetőségem nyílt a teljes vállalat működését megismerni, és ezt folyamatos tanulással kiegészítve késszé válni az egyre komolyabb pozíciókban történő helytállásra, végül a szervezet szakmai irányítására.

– Milyen távra tervez?

– Abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy hosszú távra tervezhetek. Nekem mindig meg volt rá mind a lehetőségem, mind az akaratom, hogy ugyanazon szervezeten belül dolgozhassak meg az egyre komolyabb szerepért. Az elhivatottságom mit sem csorbult az az évek során, sőt!

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Másfél éve ismerkedtem meg az agilis módszertanokkal, amelyeknek azóta lelkes híve vagyok. Szeretnék olyan szakmai közösség aktív és értékteremtő tagjává válni, akik hozzásegítik a magyar KKV-kat, hogy ezeket a módszereket, eszközöket megismerhessék és sikeresen implementálhassák a napi működésükbe, akkor is, ha nem szoftverfejlesztéssel vagy informatikai fejlesztéssel foglalkoznak.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Eddigi pályám során számos szakemberrel nyílt lehetőségem együtt dolgozni, akik mind-mind hozzásegítettek ahhoz, hogy ott lehessek, ahol vagyok – ezért nagyon hálás vagyok! De a legtöbbet egyértelműen mentoromtól, Mészáros Lászlótól, a Kvazar.cloud Kft. tulajdonosától, ügyvezetőjétől tanulhattam: valójában ő indított el ezen a pályán, és azon túl, hogy emberi és szakmai oldalról is mindig kész volt a támogatásra és a tudásmegosztásra, talán a legnagyobb értéket biztosítja számomra már hosszú évek óta, amit egy vezető csak adhat: a LEHETŐSÉGET. Lehet valaki akármennyire okos/ügyes/tehetséges, ha nincs lehetősége ezt kamatoztatni. Én szerencsére a kvazaros pályafutásom alatt ebben sem szenvedtem hiányt, amiért végtelenül hálás vagyok Lászlónak.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Próbálom a kollégáim számára a nagy, grandiózus KÖZÖS képet és célt, valamint az ezzel járó értékeket, előnyöket, pozitív érzéseket is felvázolni, átadni, amellett, hogy a „miértbe” is kellőképp invesztálok. De a gondolatok tettek nélkül mit sem érnek, így nap mint nap azon dolgozom, hogy a kollégáim, a szervezet igazi vezetője legyek, aki a közös hajónkban kőkeményen megragadja az evezőlapátot, és teljes erőbedobással húz előre. Azt gondolom, hogy ez a fajta attitűd a kollégák felé történő nyitottsággal, valamint pozitív és támogató megközelítéssel párosítva kellőképp motiváló tud lenni.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha mindenképp váltanom kéne, olyan pályát választanék, ahol emberekkel tudok foglalkozni akár egyéni, akár szervezeti szinten – az utóbbi időben sokat invesztáltam a vállalati transzformáció és az agilis módszertanok, valamint ezek kapcsolatának megismerésébe. Azt gondolom, hogy ezen tudás elmélyítésével értékteremtő tevékenységet tudnék végezni.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Alapvetően nyitott, társasági embernek tartom magam, így a kapcsolatteremtéssel soha nem volt gondom – vallom, hogy nem a platform/forma a fontos, hanem a momentum, amit meg kell ragadni, így egészen különleges kapcsolatokra is szert tehetünk, a legváratlanabb helyeken és helyzetekben. Ettől függetlenül inkább az üzleti kapcsolatok mélyítésére, semmint a számosságának növelésére törekszem, amelyek az én esetemben minden esetben kölcsönös bizalmon és közös alapértékeken nyugszanak, ezen kapcsolatok ápolására a szabadidőmből is szívesen áldozok.

– Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami nem visz előre – az egyhelyben ácsorgásra, parttalan tevékenységekre. Ez nem az jelenti, hogy szenvtelen, hatékonyságmániás robotként élem akár a szakmai, akár a magánéletem, csupán szeretem, ha van értelme annak, amit csinálok. Ez lehet akár az is, hogy megismerek egy apró vezetői trükköt egy inspiráló TED videó segítségével, vagy ha megnézem a kedvenc focicsapatom meccsét, mert feltölt, örömmel tölt el.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki nem a megoldásokat, hanem a problémákat keresi, illetve destruktív módon kritizál. Problémák mindig vannak, de százszor könnyebb ezeket lajstromba venni és feltenni a kezünket, mint a lehetséges jó megoldások keresésébe invesztálni és ezeket végigvinni. A nap végén azok lesznek sikeresek, akik az utóbbiakra fókuszálnak. Ezzel kéz a kézben járva a destruktív kritika a meglátásom szerint minden esetben káros. Félreértés ne essék, visszajelezni, akár kritikát megfogalmazni természetesen lehet, sőt, kell is, de egyfajta javító szándékkal és javaslattal. Ezeket bármikor szívesen veszem még akkor is, ha nem okvetlenül értek vele egyet, mert általuk folyamatosan átgondolom az adott témát és ez előre visz.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen részt vennék olyan tevékenységekben, amelyek segítik a kisiklott életű embertársainkat abban, hogy újra megtalálják az útjukat. Nem állítom, hogy erre momentán készen állok, viszont hosszabb távon ebbe szeretnék energiát fektetni.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az axiómákon túl (család, egészség) nálam mind az üzleti, mind a magánéletben a tanulás szerepel az első helyen. Ez egyfajta belső erővel, magabiztossággal ruház fel, és meggyőződésem, hogy ez tudja hosszú távon a pozitív értelemben vett „különbséget” megteremteni és ténylegesen a felfelé ívelő pályán tartani az egyént és a szervezetet is.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egy napsütéses vízpart, ahol egy hűs ital társaságában a családommal, barátaimmal lehetek – ilyenkor mindig azt érzem, hogy „megérkeztem”.

A vezető fotón: Iván László (jobbra) idén februártól látja el a cégvezetői teendőket. Mellette Mészáros László, a Kvazar.cloud tulajdonosa.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS