Gazsi Attila: Egyre több kisebb céghez is eljutunk költséghatékony megoldásainkkal

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 21., 10:30

Paks-2 hatalmas projekt, ahol rengetegen fognak dolgozni. Ennyi munkavállaló rugalmas foglalkoztatása magával hozza a munkaerő-kölcsönző vállalkozások aktivitását is – mondta az Üzletemnek Gazsi Attila. A VOSZ elnökhelyettese, a Man at Work Kft. társtulajdonosa szerint az a minőségi szolgáltatás egyik alappilére, ha a megfelelő embert a megfelelő munkára közvetítik a cégeknek.

– Mely területeken a legjellemzőbb a munkaerő-kölcsönzés Magyarországon?

– 95 százalékban betanított munkakörökben kölcsönzünk munkavállalókat partnereink számára. Elsődleges partnereink az autóipari cégek, de szolgáltatunk más feldolgozóipari ágazatokba és B2B szolgáltatási területekre is.

– Elsősorban milyen végzettségű kollégákat keresnek a cégek?

– Kölcsönzés terén továbbra is prioritást élvez a betanított munka, amelyhez a 8 általános az alapfeltétel. A szakmunkáknál evidens az adott szakma ismerete, de érezzük, hogy a kölcsönvevők már partnerek abban is, hogy saját maguk fejlesszék és tanítsák ki a leendő munkavállalót, amennyiben az illető megfelelően motivált és rendelkezik a szakma elsajátításához szükséges készségekkel. Mérnökök és informatikusok esetében természetesen megfelelő végzettség és nyelvtudás szükséges.

– Mely szakmákban a legnépszerűbb a kölcsönzés, mi ma a trendi?

– Trendinek nem mondanám a kölcsönzéssel lefedett szakmák egyikét sem, inkább azt említeném, hogy melyek azok a hiányszakmák, ahol munkaerőre van szükség, legyen az közvetítés, kölcsönzés, diák, felnőtt vagy akár nyugdíjas. A teljesség igénye nélkül ezek a felszolgáló, hegesztő, lakatos, CNC gépkezelő munkakörök.

– A közeljövőben a Paks-2 beruházás is piacot jelenthet a munkaerő-kölcsönzőknek?

– Paks-2 hatalmas projekt, ahol rengetegen fognak dolgozni. Minden bizonnyal ennyi munkavállaló rugalmas foglalkoztatása magával hozza a munkaerő-kölcsönző vállalkozások megjelenését és aktivitását.

– Jellemzően inkább férfiakat vagy nőket kölcsönöznek? Mennyi a dolgozók jellemző életkora?

– Egy kicsit még a férfiak irányába tolódik az arány, ami most 58:42. Az átlagéletkor 36 év.

– Mekkora cégek a fő alkalmazók, jellemző-e a munkaerő-kölcsönzés a kkv-szektorban?

– Nagy létszámot a multinacionális cégek kölcsönöznek, de egyre jellemzőbb a kkv szektor jelenléte is. Utóbbi kevésbé tudja kigazdálkodni a munkaerő-kölcsönzés, -közvetítés költségeit, de egyre több kisebb céghez eljutunk költséghatékony megoldásainkkal, amelyekkel még akár költséget is megtakaríthat a saját állományú dolgozókhoz képest. A kkv szektorban kevésbé jellemző a külön HR vagy a bérszámfejtési csoport, mi ezekre is tudunk megoldásokkal szolgálni partnereinknek.

– Általában mennyi időre szól egy-egy kölcsönzési szerződés?

– Kölcsönzési szerződéseinket határozatlan időre kötjük, hiszen költsége partnereinknek csak akkor keletkezik, ha ezen szerződés hatálya alatt ténylegesen igénybe is veszik kölcsönzési szolgáltatásunkat. A munkavállalóinkkal is többnyire határozatlan szerződéseket kötünk. Vannak olyan kölcsönzött munkavállalóink, akik több éve ebben a jogviszonyban dolgoznak ugyanannál a partnerünknél. Külföldiek esetében is egyre jellemzőbb a 2-3 éves jogviszony, ami azt mutatja, hogy partnereink és munkavállalóink egyaránt elégedettek az általunk nyújtott magas minőségű szolgáltatással.

– Mennyit lehet keresni (tól-ig) különböző végzettséggel?

– A tól-ig iparáganként és régiónként változik. Tavaly az általunk lefedett régiókban és iparágakban az átlagos órabér jellemzően 1.050-1.100 forint körül mozgott a betanított munkásoknál. A mérnöki és egyéb magasabb végzettségeknél nehéz intervallumokat mondani, hiszen minden esetben a kereslet, illetve az adott munkakör által igényelt egyéb speciális tudás határozza meg a piaci árat, amely nem ritkán milliós nagyságrendű havonta.

– Jellemző, hogy a kölcsönzött dolgozót később státuszban alkalmazzák az adott cégnél?

– Igen, a mi munkánk attól folyamatos, hogy a kölcsönvevő partnereink a jó munkaerőt bizonyos időközönként átemelik saját állományukba. Maga a szó, hogy „státusz” számomra kicsit túldimenzionált. Munkatárs-barát hozzáállásunknak köszönhetően munkavállalóink az átvételt nem mindig élik meg előléptetésként, sőt, az a tapasztalatunk az elmúlt több, mint 20 év gyakorlatából, hogy kölcsönzötti állományunk zöme jobban szeret nálunk kölcsönzésben dolgozni. Hiszen itt nincs kitéve az adott cég piaci ingadozásának, hozzánk tud fordulni táppénzzel, családi problémákkal, szállással, munkába járással, adózással, bérfizetéssel, és szinte minden problémáját képzett és segítőkész kapcsolattartóval oldjuk meg – esetenként ügyfélszolgálati irodáinkon keresztül. Külföldi munkavállalóinkkal a saját nyelvükön intézzük az ügyeket.

– Miért kedvező valakinek a munkaerő-kölcsönzés a státuszos munkahely helyett?

– A fentieken kívül a munkahelyek és munkakörök sokrétűsége miatt. Az emberek élethelyzetei, szükségletei, munkabírásuk, egészségük folyamatos változáson megy át. Mi ezekhez a pillanatnyi igényekhez, helyzetekhez kell, hogy megtaláljuk a legjobb helyet, munkakört és juttatási csomagot a munkavállalónknak. Úgy érezzük, a minőségi szolgáltatásnak az egyik alappilére, ha a megfelelő embert a megfelelő munkára kölcsönözzük, közvetítjük.

– Milyen adminisztratív nehézségekkel kell ma szembenéznie egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégnek?

– A munkaerő-kölcsönzés mindig is magas adminisztrációval járó tevékenység volt, és ma is az. Jelentős mennyiségű adathalmazzal dolgozunk. A GDPR bevezetésével ugyan jelentkeztek többlet adminisztrációs terhek, de hosszú távon átláthatóbb, minimumra törekvő adathalmazzal kell dolgoznunk. Nyilván örömünket lelnénk abban, hogy azon adatokat, amelyeket az állami szervek felé szolgáltatunk, nem kellene több évtizedig őriznünk, irattároznunk, illetve egyes jogszabályi tervezetek figyelembe vennék a folyamataink strukturáltságát, és nem rónának ránk kivitelezhetetlen többlet terheket, mint például a 8 napos számlakiállítási határidő.

– A Man at Work Kft. az MMOSZ alapító tagja. 2020-ra melyek a legfontosabb célkitűzések?

– A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége a magyar tulajdonú HR szolgáltatókat fogja össze, akik mára a piac jelentős részét lefedik vállalkozó és munkatárs-barát filozófiájuknak köszönhetően. A törvényesség és tisztességes piaci magatartás mellett fontos célkitűzésünk olyan szabályozási környezet kialakítása, amely betartható és egyaránt szolgálja az átláthatóságot, valamint a munkavállalóink érdekeit. Sajnos ezen a piacon kifejezetten sok a kétes hírű vállalkozó, jelentős feladat a tőlük való elhatárolódás, és annak folyamatos bizonygatása, hogy az MMOSZ tagjai között kizárólag tisztességes vállalkozások vannak: tagjaink ugyanazzal az adószámmal és névvel dolgoznak 10-20 éve… A jogalkotás és szabályozás területén is van mit tenni. A fentebb említett, a teljesítéstől számított 8 napos számlakiállítási határidő például betarthatatlan, mivel az Mt.-nek megfelelően a tárgyhót követő 10-ig bérszámfejtünk, és partnereinkkel ezután tudunk elszámolni. Számos hasonló problémával küzdünk, de az államigazgatás a legtöbbször segítőkész és együttműködő, így van esély a problémáink megoldására.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 17:38:56
4 millió eurós képzési projektet indított Magyarország piacvezető higiéniai papírgyártója, a Vajda-Papír több mint 500 munkavállalójának, köztük annak a 60 új foglalkoztatottnak, akik Európa modernebb higiéniai papírgyára, a dunaföldvári gyár tavalyi, 64,2 millió eurós fejlesztésének köszönhetően csatlakoztak a céghez.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS