Blaskovics Dávid: Több tízezer fiatal vállalkozó fejlődését segítettük már

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 04. 02., 09:30

Újabb és újabb ötletekkel keresnek meg, azonban nagyon megszűröm, hogy mivel foglalkozom, mert az igazi kihívások érdekelnek – mondja az Üzletemnek Blaskovics Dávid. A FIVOSZ alelnökét kifejezetten bosszantja, ha nem rak bele mindenki apait-anyait a közös munkába.

Blaskovics Dávid büszke lehet rá, hogy a Fiatal Vállalkozók Hetét birtokló cég ügyvezetője, hiszen sok ezer érdeklődőt vonzanak az események Budapesten és több vidéki városban. A legutóbbiról az Üzletem is tudósított: ezrek olvasták a cikkeket Andy Vajnáról, Gazsi Attiláról, Krisán Lászlóról vagy éppen Majkáról. Dávid nem csak a bizniszben szereti az igazi kihívásokat. Hogy még mi mindenben? Megtudja, ha elolvassa az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának legújabb interjúját!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy a Fiatal Vállalkozók Hete brand piacvezetővé vált a b2b események terén, 10 000 résztvevővel minden év novemberében, az érdeklődők száma évről évre folyamatosan növekszik. A brand jogait birtokló cégnek vagyok az ügyvezetője, így minden területen látom a fejlődést, ez nagyon inspirál.

Milyen távra tervez?

– Üzleti tervben 1 év, vízióban hosszútáv.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Felépíteni egy erős b2b közép-európai brandet.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a baráti társaságom is sikeres vállalkozókból áll. Így egyértelműen tőlük.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarországon és Közép-Európában – is-is. Még nagyon sok kiaknázatlan terület van a vállalkozóknak hazánkban, szerintem ez Európa gyöngyszeme és egyben legszebb országa.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Szerintem a legjobb befektetés önmagunk és a saját vállalkozásunk. Folyamatosan vannak új megkeresések, azonban nagyon megszűröm, hogy mivel foglalkozom, a kihívások érdekelnek. Legutóbb például decemberben szálltam be egy cégbe társtulajdonosként: befektetést kerestek (Flyingfreelance.com), amely a business aviaton szegmens munkaerő problémájára ad megoldást (azaz private jetekhez pilótát, cabin crew-t és repülőmérnököt) akár 1 perc alatt. A pár hónapos működés alatt sikerült elérni, hogy 1612 regisztráltunk legyen a rendszerben.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A havi FIVOSZ Esteken, ahová nagyon pozitív vállalkozók jönnek el.

Mire sajnálja az idejét?

– Az üres beszélgetésekre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Személyes és céges fejlődésre, marketingre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha nem rak bele mindenki apait-anyait a közös munkába.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének alelnöki pozíciója önkéntes munka, az elmúlt években több tízezer fiatal vállalkozó fejlődéséhez járultunk hozzá, ebben élem ki magam. Úgy gondolom, ezzel nagyban hozzájárulok, hozzájárulunk a vállalkozói szféra fejlődéséhez.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Edzés, túrázás, könyvolvasás. Minden hónapban csinálok legalább 1 új dolgot, amit addig még nem próbáltam. Most például körbe rollereztem a velencei tavat, elektromos rollert béreltünk. Ez nagyon kikapcsolt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS