Blaskovics Dávid: Több tízezer fiatal vállalkozó fejlődését segítettük már

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 04. 02., 09:30

Újabb és újabb ötletekkel keresnek meg, azonban nagyon megszűröm, hogy mivel foglalkozom, mert az igazi kihívások érdekelnek – mondja az Üzletemnek Blaskovics Dávid. A FIVOSZ alelnökét kifejezetten bosszantja, ha nem rak bele mindenki apait-anyait a közös munkába.

Blaskovics Dávid büszke lehet rá, hogy a Fiatal Vállalkozók Hetét birtokló cég ügyvezetője, hiszen sok ezer érdeklődőt vonzanak az események Budapesten és több vidéki városban. A legutóbbiról az Üzletem is tudósított: ezrek olvasták a cikkeket Andy Vajnáról, Gazsi Attiláról, Krisán Lászlóról vagy éppen Majkáról. Dávid nem csak a bizniszben szereti az igazi kihívásokat. Hogy még mi mindenben? Megtudja, ha elolvassa az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának legújabb interjúját!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt, hogy a Fiatal Vállalkozók Hete brand piacvezetővé vált a b2b események terén, 10 000 résztvevővel minden év novemberében, az érdeklődők száma évről évre folyamatosan növekszik. A brand jogait birtokló cégnek vagyok az ügyvezetője, így minden területen látom a fejlődést, ez nagyon inspirál.

Milyen távra tervez?

– Üzleti tervben 1 év, vízióban hosszútáv.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Felépíteni egy erős b2b közép-európai brandet.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a baráti társaságom is sikeres vállalkozókból áll. Így egyértelműen tőlük.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarországon és Közép-Európában – is-is. Még nagyon sok kiaknázatlan terület van a vállalkozóknak hazánkban, szerintem ez Európa gyöngyszeme és egyben legszebb országa.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Szerintem a legjobb befektetés önmagunk és a saját vállalkozásunk. Folyamatosan vannak új megkeresések, azonban nagyon megszűröm, hogy mivel foglalkozom, a kihívások érdekelnek. Legutóbb például decemberben szálltam be egy cégbe társtulajdonosként: befektetést kerestek (Flyingfreelance.com), amely a business aviaton szegmens munkaerő problémájára ad megoldást (azaz private jetekhez pilótát, cabin crew-t és repülőmérnököt) akár 1 perc alatt. A pár hónapos működés alatt sikerült elérni, hogy 1612 regisztráltunk legyen a rendszerben.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A havi FIVOSZ Esteken, ahová nagyon pozitív vállalkozók jönnek el.

Mire sajnálja az idejét?

– Az üres beszélgetésekre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Személyes és céges fejlődésre, marketingre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha nem rak bele mindenki apait-anyait a közös munkába.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének alelnöki pozíciója önkéntes munka, az elmúlt években több tízezer fiatal vállalkozó fejlődéséhez járultunk hozzá, ebben élem ki magam. Úgy gondolom, ezzel nagyban hozzájárulok, hozzájárulunk a vállalkozói szféra fejlődéséhez.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Edzés, túrázás, könyvolvasás. Minden hónapban csinálok legalább 1 új dolgot, amit addig még nem próbáltam. Most például körbe rollereztem a velencei tavat, elektromos rollert béreltünk. Ez nagyon kikapcsolt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS