Uniós támogatással fejlesztett a békéscsabai Galéria Invest Kft.

2024. 06. 18., 15:40

Az építőiparban tevékenykedő vállalkozás 446 millió forintot fordított csomagolóüzemet létesítésére és új eszközök beszerzésére.

A családi vállalkozásként magas-, mély- és útépítési építőipari, illetve parképítési kivitelezéssel foglalkozó vállalkozás 312 millió forint támogatást nyert el az uniós finanszírozású Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretéből, a támogatási intenzitás 70 százalékos volt.

A 2023 végéig tartó beruházás során átalakították és kibővítették a meglévő ingatlanukat egy csomagolóüzem létesítéséhez és vásároltak több gépet: egyebek mellett két töltő gépsort, amivel szilikon alapanyagot tudnak csomagolni, továbbá elektromos homlokvillás targoncát, gyalogkíséretű raklap felrakót, rakodólapos állványrendszert és stretchfóliázó csomagológépet szereztek be IT eszközök mellett. Telephelyükön napelemes rendszert és levegő-víz hőszivattyús rendszert telepítettek. A beruházástól új piacok szerzését, a jövedelemtermelő-képesség növekedését remélik..

A békéscsabai székhelyű családi vállalkozás 2004-től foglalkozik magas-, mély- és útépítési építőipari illetve parképítési kivitelezéssel, ami mellett környezetvédelmi- és ipari beruházásokban vesznek részt. Vállalkozási formájuk elsősorban generálkivitelezés. 2018-ban a cég bővítése érdekében a szintén békéscsabai Köviép Kft. építőipari vállalkozás kivitelezői része, illetve építőanyag kereskedése és betonelemgyártó üzeme beolvadt a Galéria Invest Kft-be.

A cég árbevételének 70–80 százaléka közbeszerzési eljárásokban megpályázott építőipari munkából származik, számos békéscsabai önkormányzati – a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program), illetve a Modern városok program keretében megvalósult – projekt kivitelezését nyerték el. A maradék árbevétel közületeknek, magánvállalkozásnak nyújtott szolgáltatásokból fakad.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Galéria Invest Kft. átlagosan 70-80 alkalmazottat foglalkoztat. Nettó árbevétele – amely teljes egészében belföldi értékesítésből származik – 2023-ban meghaladta a négymilliárd forintot, míg egy évvel korábban 6,8 milliárd volt. Az adózott eredmény ez idő alatt 727 millió forintról 194 millióra csökkent. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-25 15:40:00
Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt. A termények tárolásához elegendő a raktárkapacitás, az idei termés nagy része már a tárolókban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS