Kész a VOSZ Mezőgazdasági Tagozatának szekcióstruktúrája

Kész a VOSZ Mezőgazdasági Tagozatának szekcióstruktúrája
2022. 08. 31., 19:59

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Mezőgazdasági Tagozatán belül öt szekció alakításáról döntöttek.

Elkészült a struktúra, 5 szekciót alapítunk. A vezetőkkel egyeztettük a stratégiát és a kritikus pontokat, amelyek az ágazatot nyomasztják – írta Mátrai Zoltán, a VOSZ Mezőgazdasági Tagozatának elnöke keddi Facebook-bejegyzésében.

A szekciók és vezetői:

Állattenyésztés: Hajnal Szilvia, termelő, takarmánygyártó, jogász,

Élelmiszeripar: Hollósy Tibor, a Kométa 99 Zrt ügyvezető-helyettese, agrármérnök,

Gépgyártás: Ackermann Tamás, Fliegl Abda Kft. ügyvezetője, termelő, agrármérnök,

Kertészet, borászat: Kelemen Péter, a Fruitveb ügyvezetője, termelő, agrármérnök,

Szántóföldi növénytermesztés: Major Zoltán, cégvezető, cégépítő, termelő, agrármérnök.

(Az Üzletem Mátrai Zoltánnal készült interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

(Fotó: Mátrai Zoltán FB-oldala)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS