Festőművész, közgazdász és öttusázó az idei Prima Díjas Fejér megyében

2021. 11. 21., 14:53

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete tizenötödik alkalommal adta át a Fejér Megyei Prima-díjakat november 20-án Székesfehérváron. A gálának a Hotel Magyar Király adott otthont.

Egy év kihagyás után ismét díjazták Fejér megye legkiemelkedőbb szakembereit. A Fejér Megyei Prima Díj átadóján az egy-egymillió forinttal járó fődíjat dr. Molnár Ferenc közgazdász, fenntarthatósági szakértő, Halmay Tivadar festőművész és Tamás József Bálint öttusázó kapta. A különdíjat Prof. Dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház főigazgatója vehette át, míg az Alba Regia Művészeti Iskola Kókonya csoportja különdíjas lett.

Az elismeréseket olyan személyeknek ítélték oda, akik saját területükön maradandót alkottak. A szombati gálát Kovács Tibor, a Vállalkozók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg – írja a szekesfehervar.hu.

Mint elmondta, az elmúlt 14 alkalommal 42 Prima Díjat osztottak ki a megyében és minden alkalommal átadták az Év vállalkozója elismeréseket. „Akinek tele a zsebe, annak legyen meleg a szíve!” idézte az országos díjat alapító Demján Sándor szállóigévé vált gondolatát a megyei elnök, aki köszönetet mondott a helyi vállalkozók összefogásáért, amely lehetővé teszi, hogy minden évben átadják e rangos elismeréseket.

A gálaesten került sor az Év Fejér Megyei Vállalkozója díjak átadására is. Idén Devecsai Péter (VT Artrans Kft.), Fülöp Balázs (SÁG Építő Zrt.), Karetka Katalin (Készpénz Zrt.), Lehrner Lóránt (Közép-Pannon Zrt.), Podhorszki Istvánné (Tó-Vill Kft.), dr. Tóth Ferenc (Alba Ipari Zóna Kft.) érdemelte ki e kitüntető címet.

A decemberi országos rendezvényen az Év Vállalkozója díjat a székesfehérvári Szalay Hajnalka (Opex Regia Kft.) és Halenár István (SHS Építő Kft.) vezetői vehetik majd át Budapesten a Művészetek Palotájában.

A 2019-ben alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat idén dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kapta.

Az Év Borászata díjat Molnár Pálnak, a Paulus Molnár Borház alapítójának, míg az Év Társadalmilag Felelős Vállalkozása díjat a Lászlóvill Kft. -nek ítélték oda.

(Fotó: szehesfehervar.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS