Festőművész, közgazdász és öttusázó az idei Prima Díjas Fejér megyében

2021. 11. 21., 14:53

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete tizenötödik alkalommal adta át a Fejér Megyei Prima-díjakat november 20-án Székesfehérváron. A gálának a Hotel Magyar Király adott otthont.

Egy év kihagyás után ismét díjazták Fejér megye legkiemelkedőbb szakembereit. A Fejér Megyei Prima Díj átadóján az egy-egymillió forinttal járó fődíjat dr. Molnár Ferenc közgazdász, fenntarthatósági szakértő, Halmay Tivadar festőművész és Tamás József Bálint öttusázó kapta. A különdíjat Prof. Dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház főigazgatója vehette át, míg az Alba Regia Művészeti Iskola Kókonya csoportja különdíjas lett.

Az elismeréseket olyan személyeknek ítélték oda, akik saját területükön maradandót alkottak. A szombati gálát Kovács Tibor, a Vállalkozók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg – írja a szekesfehervar.hu.

Mint elmondta, az elmúlt 14 alkalommal 42 Prima Díjat osztottak ki a megyében és minden alkalommal átadták az Év vállalkozója elismeréseket. „Akinek tele a zsebe, annak legyen meleg a szíve!” idézte az országos díjat alapító Demján Sándor szállóigévé vált gondolatát a megyei elnök, aki köszönetet mondott a helyi vállalkozók összefogásáért, amely lehetővé teszi, hogy minden évben átadják e rangos elismeréseket.

A gálaesten került sor az Év Fejér Megyei Vállalkozója díjak átadására is. Idén Devecsai Péter (VT Artrans Kft.), Fülöp Balázs (SÁG Építő Zrt.), Karetka Katalin (Készpénz Zrt.), Lehrner Lóránt (Közép-Pannon Zrt.), Podhorszki Istvánné (Tó-Vill Kft.), dr. Tóth Ferenc (Alba Ipari Zóna Kft.) érdemelte ki e kitüntető címet.

A decemberi országos rendezvényen az Év Vállalkozója díjat a székesfehérvári Szalay Hajnalka (Opex Regia Kft.) és Halenár István (SHS Építő Kft.) vezetői vehetik majd át Budapesten a Művészetek Palotájában.

A 2019-ben alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat idén dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kapta.

Az Év Borászata díjat Molnár Pálnak, a Paulus Molnár Borház alapítójának, míg az Év Társadalmilag Felelős Vállalkozása díjat a Lászlóvill Kft. -nek ítélték oda.

(Fotó: szehesfehervar.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS